Колко овце е имало в Ноевия ковчег?


Колко овце е имало в Ноевия ковчег?

Съответният пасаж на крал Джеймсот Библията се намира в Генезис, 7:2, където Бог казва на Ной: ,,От всяко чисто животно ще вземеш по седем, мъжки и женски, а от животните, които не са чисти-по две, мъжкото и неговата женска.,Седем или четиринайсет.

Колко овце е имало в Ноевия ковчег?

Нечистите” животни са многобройните същества, които са били (и още са) забранени за ядене от евреите: прасета, камили, язовци, хамелеони, змиорки, охлюви, гущери, порове, къртици, лешояди, лебеди, сови, пеликани, щъркели, чапли, прилепи, гарвани, кукувици и орли. „Чистите” животни са овцете, кравите, козите, антилопите и скакалците.

Ноевият ковчег - подробности около него

Така че на ковчега на Ной е имало най-малко седем овце, а не две, както се преподава в неделното училище. Но пасажът е малко двусмислен-дали означава седем мъжки и седем женски, или общо седем? Хората, които имат известен опит в това отношение, веднага ще ви кажа, че седем от всеки пол би било истинска катастрофа-овците веднага ще започнат да се бият помежду си.животните в Ноевия ковчег

Най-практичното решение би било един овен и шест  овце. Обаче в Библията на Доуи-Реймс, официалният католически превод на латинската ,,Вулгата” от 1609г., нещата са ясни: ,,От всички чисти животни вземи седем и седем, мъжки и женски.”

Как точно се подредени животните в Ноевия ковчег

Изглежда, че на Ноевия ковчег е имало 14 овце.Средновековните теолози са прекарали доста време в спорове дали рибите са били оставени да се оправят само по време на Потопа, или Ной ги е взел на борда на ковчега в съответни аквариуми. В средата на 16 век Йоханес Бутео изчислил, че Ноевият ковчег трябвало да има полезен обем от 350 000 кубически кубита (около), от които 140 000 трябва да бъдат заети със сено.

Но потопът наистина се е случил. В различните култури по целия свят съществуват над 500 митични разказа на Световния потоп.Човешката раса се е развила в края на Ледената епоха. След като температурите се повишили, стапянето на ледените маси довело до голямо, дори катастрофално покачване на морското равнище. Смята се, че историята на Ной описва заливането на делтите на Тигър и Ефрат от Персийския залив.

овце на Ноевия ковчег

Внезапното намаляване на сушата довело до това, че хората вече не можели да се препитават от лов и събирачество и били принудени да се захванат със земеделие. Аборигените, чиито устни традиции датират от края на Ледената епоха, могат да назоват имената и местата на планините

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения