От кой етаж е най-добре да се хвърли една котка?


От кой етаж е най-добре да се хвърли една котка?

От всеки над седмия.Ако е по високо от седмия етаж, няма значение колко дълго ще пада котката, стига да има достатъчно кислород.

От кой етаж е най-добре да се хвърли една котка?

Подобно на други малки животни, най-голямата скорост, която развива котката при падане (около 100 км в час), не е фатална за нея. Когато пада, все едно е с парашут.

Най-голямата скорост се достига в момента, когато теглото на тялото се изравнява със съпротивлението на въздуха и падащото тяло престава да се ускорява. При човека най-голямата скорост е около 200 км. в час и се достига при падане от височина, по-голяма от 550 метра.

Има регистрирани случаи, когато котката е падала 30 и повече етажа без видими наранявания. Една котка е преживяла падане от 46-ия етаж и има даже един случай, когато котката е била нарочно изхвърлена от една „Чесна”на височина 244м., но е оживяла.

Една статия в списание на американската асоцияция за ветеринарна медицина от 1987 г. описва 132 случая на падане на котки от високи прозорци в Ню Йорк. Те са падали средно по 5,5 етажа. 90% от тях  оживели, но някои получили сериозни увреждания.Данните показват, че броят на уврежданията нараства с височината на падане, но само до седмия етаж. По-нагоре броят на уврежданията рязко намалява. С други думи, колкото по-дълго пада котката, толкова по-добри са нейните шансове.

Най-извесното падане от високо на човек е случаят на Весна Вулович, която оживя след падането от 10600 м., когато нейният самолет DC-10 на югославските аеролинии беше взривен от терористична атака през 1972г. Сержантът от Кралските военновъздушни сили Николас Алкемейд скочил от горящият си”Ланкастър” през 1944г. и оживял след падането от 5800м. Без парашут.

Весна Вулович била със счупени два крака и гръбнакът и пострадал леко, но била спасена от факта, че нейната седалка поела силата на удара. Падането на Алкемейд било спряно от един висок бор и след това от снежен склон. Той останал невредим и седял в снега, спокойно пушейки цигара.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения