Зелени имоти – енергиен преглед


Зелени имоти – енергиен преглед

И така, какво прави правителството за собствениците, които искат да намалят своите разходи и емисиите от въглероден двуокис като цяло? Подобно на много аспекти и тук има както добри така и лоши новини за енергийна ефективност у дома.

Зелени имоти – енергиен преглед

Лошата новина е, че се премахна фонда за насърчаване на потребителите, които си санираха жилищата по извън правителствени проекти, което означава, че възрастните хора и тези с ниски доходи няма да имат достъп до предварително обещаните пари, за да променят енергийната ефективност в домовете си.

"Много сме разочаровани и загрижени, че лимита на този фонт е изчерпан". "Енергийната ефективност е единственото решение в дългосрочен план за " енергийната бедност ".

Правителството се ангажира да въведе в следващите  години нова програма за решаване проблема с енергийната ефективност. Въвежда се така нареченият „Pay as you save” (плащай докато спестяваш). Домакинствата ще заделят, средствата които са спестили от икономиите месец за месец. Особенно внимание ще се обърне на тези семейства, които ползват възобновяеми източници на енергия като например слънчевата енергия и вятърните турбини.

Очаква се че през следващите 15 години цените на горивата и енергията като цяло  да се покачват и единственният начин да се компенсира това е да се намалят разходите в домакинствата. Според едно проучване направено наскоро повечето хора биха си направили подобрения в дома  ако ремонта се извърши от малки местни специалисти. Собствениците искат работата да се извърши от  доверено лице, с което могат да говорят, ако работата не е на ниво. Трябва да има гаранции, че местните специалисти няма да се изложат и че собствениците ще имат право на избор при кого да  отидат."

Бих посъветвал собствениците, които ще използват инсталации с възобновяема енергия да изчакат  преди да вземат решение.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения