Културен афиш


Писателят Христо Христов и неговото творчество

–        1. Ти си йога, масажист и писател. Рядко толкова три ценни таланта се съчетават в една личност. Кое от тях е водещото при теб?

–        Да такъв съм, но няма такова нещо, което да доминира в мен, 24 часа в денонощие съм си масажист, практикуващ йога и записващ нещата в книги. Аз самият както са ми казвали много хора през годините съм странна птица. Правя това, което обичам и ето ти сега спомена за едно обединение над, което не бях се замислял. Аз не ги деля нито ги съединява, защото те са част от мен постоянно. Намерих пътя си и го следвам безкомпромисно. И както ми каза веднъж Илия Луков когато си взех автограф от него в хотел Янтра във Велико Търново: Нека не забравяме, че преди всичко сме хора.

–        2. Преди колко време се насочи към йога и кой беше твоят учител?

–        Много промени белязаха животът ми, и от заниманията ми с бойни изкуства и фитнес, започнах да правя нещо съвсем различно йога. Започнах да се занимавам с йога на 1 януари 2000 г.  /т.е. преди 11 години/. Имах нужда да правя нещо различно за мен, без да подозирам в какво се забърквам. Да, защото това е начин на живот, а не е като да пиеш кафе. Научих много от учителя си г-н Венцислав Евтимов от София. Доаена в йога ме посрещна в Национална Спортна Академия, където се запознах с него лично, макар и да  сме разговаряли по телефона десетки пъти преди срещата ни на живо. И така започнах да се упражнявам по неговата книга и започнаха да се случват нещата в животът ми. Променях се коренно, ставах все по - добър към себе си. Заобичах себе си по страстно. Започнах да търся все повече информация за йога и намирах всичко онова, което ми трябваше. С практикуването на йога се засилиха моите екстрасензорни възприятия и започнах да знам някой неща просто така. Бях подготвен за това, знаех, че тези неща съществуват. В йога ти си важния, защото го искаш. Както и в животът всеки би трябвало да проумее, че е една малка вселена, която трябва да овладее  да уважава и цени.

–        3. Помага ли владеенето на йога на лечебните масажи, който правиш и как по точно става товa?

–        Твърдо да. Помага, но само ако си всеотдаен, защото ти ставаш едно цяло с йога /както и в превод от санскритски език думата йога означава съюз/. Засилват ти се сетивата, отключват се способности, който по някога човек не подозира, че съществуват в него. При мен много неща се случват интуитивно. Аз слушам вътрешния си глас и не се съобразявам с човешкото мнение. Специално се отнася за това, което мога да направя, а не за това което някой си мисли, че мога да направя. Ръцете ми станаха горещи като ютия  и много от клиенти те ми се чудят какво става по време на процедури с тях. Много от тях ме питат дали нямам „такива способности”, а аз с лека рака казвам, че имам “но какво от това”. За да не заострям вниманието на хора към това, а да се научат да се отпускат като идват при мен. Защото навсякъде се скандира да се стягаме /а при мен е обратното: отпуснете се бе хорa/и живейте своя живот не  на хората/.

–        4. При теб идват хора не само от Лясковец, а и от цялата страна. С какви оплаквания те търсят най - често и на кой заболявания лекуваш най-добре?

–        Да идват от къде ли не, но не в това е проблема. А в това, че ги боли. Мен също ме боли, защото живея с човешката болка от години, но като един професионалист нося това в мен без да го изказвам пред никого / каквото и да ми струва това/. Много клиенти са се опитвали да изкопчват информация за други клиенти от мен, но все удрят на камък.Това е другата ми болка. Оплакванията са най-вече на стресова основа колкото и банално да звучи, но е факт. Човек като скъса контакт с природата не го чака нищо добро за напред в животът. Аз самият ходя по 11 км. всяка сутрин. Търся контакт с природата, защото тя е основния ни зареждащ носител. А и клиентите ми усещат много енергията ми, особено когато съм слязъл направо от гората след разходка. Най-големия проблем е че не се обръща внимание на малките болки, който тялото изпраща като сигнали за да се усетим, но… И когато се отбият в кабинета ми се чудят, защо до сега не са се отбили. Отнемането на стреса, който се натрупва преди да е станало хронично заболяване е задължително, но само ако знае човек че трябва. И само след два-три сеанса се усеща облекчение и радост  на душата и след това в тялото настъпва облекчение. Аз действам направо там в десетката. Така се случи, че при мен се отбиват хора с инсулти, микро инфаркти, плексити, невралги, нервни заболявания, болки в гърба и кръстът, детски паралич и т.н. Но най-вече идват за да се отпуснат, защото сами знаят, че стресът ги е приклещил до стената. Много заболявания се облагодетелстват от моята работа, но няма да ядосвам и без друго докторите. Преди 9-месеца правех процедури на едно момче в будна-кома от Горна Оряховица /на гарата/. Баща му беше разбрал за мен и ме повика. Започнах без да се суетя.Създадохме и сайт с моя администратор  http://help-ivo.hit.bg/, случаите, който минават от тук (т.е. през ръцете ми) са болезнени и за мен. После се заех с едно дете след катастрофа и беше с черепно мозъчна операция и за 10 сеанса то стана и проходи отново без придружител. Бащата ми благодареше толкова много  след това. Заколиха теле и правиха курбан на който не отидох, защото съм вегетарианец. Той ми дал телефонния номер на една жена оперирана от рак и така стават нещата. Искам да кажа на хората да не се заблуждават, че някой ги лекува, аз само върша това, което другите не правят: дишам дълбоко, ям правилно, изпитвам  радост от животът/ обичам себе си преди всички и всичко/. Всичко друго е с по-малка стойност.

–        5. Кои са интересните и трудни случаи с пациенти, който си имал?

–        Интересен случай е слабо да се каже: на моя дядо /Бог да го прости/, брат му  получи инсулт. И помолил синът си да дойде и да ме извика, защото бях му казал веднъж с какво се занимавам, и че сега мога да му свърша работа. След моята намеса той след 10 сеанса стана и започна да ходи с придружител. А синът му го чакал да умира, а аз го върнах към живот и сега не ми говори, за дето съм го върнах към живот. Останах изненадан как е възможно това. Разплаках се в мига на медитацията, когато се молих за него веднъж и се запитах: добре де аз не съм нито лекар, нито доктор и не съм подписвал Хипократова клетва за да помагам на хората /без да съм обвързан с хората, защото съм свързан с тях/, а то какво излиза, че аз помагам а детето му иска „да го затрие”. Стана ми интересно, защото отначало се впрегнах, но после им простих и сега съм щастлив от факта, че правя това, което обичам. Имам още много случаи за, които мога да говоря, но няма нужда да го правя за мен е излишно.

–        6. Винаги ли успяваш да помогнеш на хората, или се сблъскваш с нерешими проблеми?

–        Както казах аз не лекувам по този начин, по който всички очакват. Аз правя масажи, които облагодетелстват органите на тялото и от там се случват процесите на възстановяване им. Аз съм само един проводник, на това за което съм тук. Енергията ми прави повече неща, а аз само я насочвам там където има нужда. Както казва моята учителка екстрасенска Леля Веска Ковачева от с. Джулюница: Аз съм само един  работник в Божията градина. Искам да кажа, че няма трудни и лесни случай, има болезнени и неболезнени за хората. Сякаш едно заболяване се получава за урок на наемателя си /човекът/ сякаш да се научи да стопанисва това тяло по най-добрия начин.

–        7. Какво ти дава и какво ти отнема ежедневно усилие да помагаш на нуждаещите се?

–        Тази работа, която извършвам си я създадох сам. Създадох салон Флоранс в град Лясковец  http://www.salon.floransbg.com/, за да помагам на хората. Правя това всеки ден до събота. А неделята е посветена на жената, която обичам. При мен всяка сряда масажите са безплатни, а салона ми навърши две години на 29 юни 2010г. Няма по голям подарък от това да е доволен човек и да си тръгне с липсващата му усмивка, която се връща. Нищо не ми е взела работата освен да ми е осмислила  живота, защото всеки ден е едно прекрасно чудо. За, което благодаря на Вселената за безграничната и помощ. Правя проучване за създаването на хотел със статут на санаториум, за да може още повече да се покриват нуждите на хората, който искат да им се помогне. Да аз помагам на хората от 10 години, но не говоря много за това. Рекламата ми е слаба, но какво от това. Приходите ми са малки, но какво от това. Сега дойде моментът цялата дейност да се засили и аз я приветствам с цялото си сърце. А от известно време работя и много по домовете. Хората искат дискретност. Оскъпява се малко процедурата, но какво от това.

–        8. Кое е нещото, което се опитваш да внушиш на учениците си по йога?

–        От как започнах да практикувам йога, разбрах, че усърдието се възнаграждава. Напомням на хората да се стараят повече за да получат повече. Повечето хора искат нещата да се случват бързо, но не са готови да платят цената с труда си, с потта си, със страстта си, с голия си мерак и ентусиазъм. Много е трудно да дадеш предварително /както в случая практикуването на йога /и чак тогава да получиш гъвкавост ,здраве, щастие /което е усещане на духа, а  не на тялото /мъдрост, спокойствие/ чрез изучаване по задълбочено на медитацията и релаксацията /. Няма ли усърдие, няма и успех в йога.

–        9. Да поговорим малко за писателя в теб?  Коя е тематиката, която те вълнува и над какво работиш в момента?

–        Започнах да пиша скоро /от 2000г/ ще станат 10 години от как написах първата си книга. От начало започнах само да драскам записки, за нещата, който ми се случват, защото ми беше адски трудно да приема този свят за реалност. Но с времето се оформиха и заглавията на книгите ми, а те са вече 14 на брой поместени в сайтът ми: http://www.media.floransbg.com/

Тематиката върху, която пиша е различна за йога, разсъждения, за Исус, за мотивацията, за общото между фитнеса, йога и масажът, за Африка, За Клиент № 1, за Стая-205, За предишните ми животи. А в моментът работя върху книгата си Клиент № 1 /опасна близост/. Там описвам процеса на моята любов към една прекрасна жена, която обичам в моментът дори. Как започнах да пътувам астрално, как се запознах с една шаманка, един Алхимик, лечители, духовни хора и някъде по между другото се оказа, че любовта ми към тази жена  се е зародила още през 12 век /през средновековието / и сега се намерихме отново в 21 век. Стана много интересно. Дори тя ме нарича от време на време „че съм Луд” заради всичко онова, което правя за нея. Масажи по 3 часа, еротични масажи, подаръци  със и без повод, рефлексотерапия, някой от програмите ги получавам направо от вътрешния си глас и просто и ги прилагам. Имаше моменти, в които тя се уплаши от това, което става и изчезна, като си помисли, че с това ще потуши пожара в мен. Но любовта не се гаси, а се изживява и аз правя това всеки ден от как разбрах това. Дори когато сънувах този сън в средновековието се стреснах, но после го приех и записах с лекота. Ето тази книга се отнася за мен, нея, любовта и желанието ми да живея. Никога любовта не е била усещана толкова силно в сърцето ми, и сега когато това е факт, аз съм само проводник нищо друго. Клиент № 1 /опасана близост/ е жива книга, дишаща, завладяваща, защото се случва сега, днес тук в Лясковец.

–        10. Сподели идеята и същността на предстоящата ти книга и най-вече кога читателите могат да я очакват на пазара?

–        Стая-205 е книга, в която  описвам как създадох салон Флоранс, какво научих докато работих за други хора, как прочетох над 50 книги за бизнес за една година. Научих се на много неща докато работех като шеф на охрана на един хотел. Нямах време да се бавя и действах на мига, в който вътрешния ми глас ми подаде зелена светлина. Всеки мечтае да бъде свободен, щастлив, спокоен, щедър но като все нещо не достига. А то е вътре в нас иначе нестава, просто не се получава. Процесът е вътрешен и не може да се прави от вън. Тук описвам  закона за привличането в действие. Книгата ми щеше да излезе през септември от ИК Феникс Дизайн(но сега ще бъде на линия от Флоранс Медиа груп). В тази книга е описан един отрязък от моя живот, в който се случиха някой неща, които пожелах в сърцето си.(Но да си призная нещо се случи и не се получи така-обещанието от издателя остана някак само на думи, защо нямам време да разбирам!). Имаше хора, които я оприличиха  на Блог, на дневник /корабен/, а това е само отрязък, в които постигнах желаното от мен. И сега се радвам, че мога да предоставя информацията на хората и те да се радват, както аз.

За мене беше  удоволствие да дам това интервю на 31.08.2011г.  в  салон Флоранс©

За връзка с мен:  0889 273780 гр.Лясковец.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения