Идеалната закуска – каква е тя?


Идеалната закуска – каква е тя?

Американските учени направиха списък на продуктите, които са подходящи за идеалната закуска.Колкото и странно да ви прозвучи, такава сутрешна  храна се оказало, че е бърканите яйца. По мнението на специалистите, точно такова блюдо помага на човека да се зареди с енергия практически за целият ден и да го обезпечи с необходимите количества протеини, витамини и микроелементи. При това яйцата се явяват на практика диетичен продукт и не влияят на вашата фигура.

Идеалната закуска – каква е тя?

Британските учени обаче не са на това мнение. По тяхно мнение най-добрата закуска е първото блюдо , а именно супата. Именно тя насища организма и му дава необходимото количество  калории – почти колкото кашата.

В най общият случай специалистите по хранене и диетолозите са направили списък от десетте най – удачни закуски, с които не само ще издържите до обеда , но ще увеличат и вашата работоспособност.

На първо място разбира се е  овесената каша със свежи ягоди и орехи към нея. По този начин ще се обогатите с протеини и фибри.

Плодовата салата е за тези които следят своята фигура и не обичат да се тъпчат с високоенергийни храни.Те не искат да си губят времето в големи приготовления на закуската.

Учените не изключват за сутрешна храна и кравето масло(маргарина).При това не се и съмнявайте, че маргарина може да се вкючи към диетичните храни. Достатъчно е да замените обикновеният хляб с пълнозърнест, добавете варено пилешко и нискомаслени сирена.

Но ако не можете да започнете деня си без сладко, то не голям къс черен шоколад няма да ви навреди.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения