БРУТАЛНО вкусни бонбони FERRERO ROCHER


БРУТАЛНО вкусни бонбони FERRERO ROCHER

Пригответе си 150 гр. вафли с лешников пълнеж, които разбивате за да станат на прах. По същия начин направете и 100 гр. сурови лешници. Смесете двата материала с 3 големи супени лъжици с връх течен шоколад NUTELA. Трябва да се получи гъста консистенция, която слагате за 30 минути в хладилника за да стегне.

 

БРУТАЛНО вкусни бонбони FERRERO ROCHER

За да разберете дали е готова сместа за овалване , трябва от време на време да я опитвате. Долу горе трябва да се усеща все едно вземате твърд пластелин. Тук е момента да спомена, че ако е прекалено твърд материала се чупи и не става за овалване.

Обратното, ако е прекалено мек ви се скашква в дланите и не се слепва с целия лешник, който е по средата. Добре е лешника, който слагате по средата на бонбона да е печен и без люспа. Слагате го вътре в сместа и овалвате с длани докато стане гладък бонбон.

Пригответе си вафлени кори, които да са надробени в една купичка, защото след овалването на бонбона се овалват и във вафлените кори. Спазвайте тази последователност, защото самите бонбони са леко мазни и това помага вафлените трохи да слепнат по-лесно към бонбона.

След това отново в хладилника за 30 минути. Пред това време докато чакате да се охладят бонбоните направете последната заливка. Загрейте на водна баня 200 гр. черен натурален шоколад с 100 милилитра течна сладкарска сметана. Когато се получи еднородна смес добавете 120 гр. едро смлени  печени лешници.Napravi-sam-bonboni-Ferrero-Rocher

Тази операция е приблизителна, защото вие си преценете колко гъст да е последния, най-горен слой на бонбоните Ferrero Rocher. Извадете охладените бонбони и ги потопете в горещия шоколадов крем с печените лешници. Използвайте две лъжици, с други думи казано, едната лъжица ви помага в заливането на бонбона, а с другата , която е чиста вземате горещото топче и го поставяте внимателно на готварската хартия.

Всичко трябва да става много бързо защото трябва да има голяма температурна разлика между охладените бонбони Ferrero Rocher и горещата шоколадова заливка. Най-накрая пак ги слагате в хладилника за около 2 часа. Бонбоните Ferrero Rocher са брутално вкусни и може да се използват за украса на шоколадова торта както аз направих.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения