Важни правила за здравословно отслабване


Важни правила за здравословно отслабване

Важни правила за здравословно отслабване, които трябва да спазваме за да постигнем така желания краен резултат. Безспорно темата за отслабването е уникално интересна и привлекателна за много хора, особено дамите, а  коледните празници наближават. Но много често диетите не дават резултат или дават временен резултат. Успяваме да отслабнем, но после килограмите се връщат, че понякога даже и отгоре, а понякога са свързани и със странични ефекти (влошаване на здравето).

 

Важни правила за здравословно отслабване

Защо се получава това и как можем да го променим? Има начини за отслабване и поддържане на добра фигура, които са естествени, полезни за тялото, без йо-йо ефект, без гладуване или безбожно скъпи процедури, а лесно, вкусно и приятно, идват от ПРИРОДАТА!!!

Нашият здравен консултант ПРЕСЛАВА ВЕЛИКОВА ще ви каже пет основни правила за прием на храна за да имате устойчив във времето резултат.

Първо правило: никакви продукти за отслабване! В общия случай говорим за доста пари, изкуствени съставки, които са вредни и не дават ефект! Уви. Магическо хапче за отслабване не съществува, колкото и да е убедителна рекламата. Продуктите, с които уж лесно и бързо се отслабва, могат да доведат само до едно нещо със сигурност: разход на пари за вас.

Второ правило: Не яжте обработена храна. Вече всеки знае, че тя е със силно намалено съдържание на хранителни вещества. Опитайте се готвената храна да бъде веднъж, най-много два пъти на ден. През другото време наблягайте на салати, плодове, зеленчуци, яйца. В интернет има много рецепти за вегетарианци, сувороядци, вегани и други хора с всякакви предпочитания, които не изискват много време за приготовление или някакви сложни съставки... С което се опитвам да кажа, че решение има, и то е много по-простичко, от колкото си мислим!

Трето правило: поредност на приема на различните храни. Друго много важно нещо! Един малък трик, който ще помогне в изпълнението на тази цел е зеленчуците да се изяждат преди основното ядене, а преди зеленчуците да се изяждат плодовете. zdravoslovno hraneneЗвучи нелогично на пръв поглед, но това е логиката на работа на човешкото тяло.

Първо, плодовете са по-бързо разградими от човешкото тяло от зеленчуците, и е логично да приемем първо тях, и второ, по този начин в стомаха остава по-малко място за обработена храна, която се разгражда по-бавно от плодовете и зеленчуците. Т.е. от една страна си изяждаме зеленчуците, а от друга не трябва да се лишаваме от останалата  храна!

Четвърто правило: вода. И сега с риск да повторя съветите на много лекари и специалисти – пийте много вода! Това означава по 30 мл./ ден на 1 кг. живо тегло. Водата помага на тялото да се изчиства.

Пето правило: мисловни процеси по време на хранене. Важен лемент от храненето е когато смиламе храната да я усещаме. Добър вариант е например да си представяме как храната, която поглъщаме ни дава енергията необходима за прекарване на още един щастлив ден от нашия живот. Затворете очи и си мислете следната мисъл: "Храня се с пълноценна и качествена храна, която ми набавя необходимите вещества за да се чувствам здрав, силен и в идеална форма". Още подробности и КОНСУЛТАЦИИ ЗА ЗДРАВЕ И ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ може да получите от нашите експерти, ако проявите интерес.

Кой съвет ви хареса най-много? А кое правило работи при вас?

Save

Save

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения