Приготвяне на зеленчуци с китайски тиган уок


Азиатски зеленчуци приготвени с тиган уок

Китайската кухня винаги ни е привличала с начина на приготвяне на продуктите, за да се извлече максимална полза от всички полезни съставки на зеленчуците и месото.

Приготвяне на зеленчуци с китайски тиган уок

Необходими продукти


1 червена и 1 жълта чушка
четири скилитки чесън
20 мл. Соев сос
Малки царевички от консерва
3 броя стебълца броколи
1 глава лук, а ако е пресен 3 стръка
1 морков
Зехтин или сусамово олио
Сол и сос Уорчестър
10 грама сусам
Кориандър няколко стръкчета и черен пипер

Почистете и измийте хубаво продуктите и ги нарежете на едро. Така приготвени и нарязани, зеленчуците трябва да минат през огъня. Силният котлон е задължително условие за това.Chinese wok pan

Най добре това да стане в така нашумелият последните години китайски тиган уок. Той се отличава от своите събратя с кръглата си форма, дълбокото дъно и тънките стени. Това позволява много бързо да се загрее (за секунди), което благоприятства  свойствата на продуктите да се запазят.

Запомнете всички по-горе зеленчуци трябва да се пържат по отделно, като се следи цвета да е кафеникав и по възможност да не омекнат. Най-добре е да се започне от лука и чесъна, после морковите, броколите, чушките и т.н. Накрая ги смесете в тигана уок и ги полейте с двата вида сос (соев и Уорчестър).

Внимавайте със солта и черният пипер които са на вкус и накрая поръсете всичко със сусама. Поръсете при поднасянето на това чудесно ястие с пресен кориандър. Уверете се че зеленчуците са хрупкави и вкусни, благодарение на китайският тиган уок.

Друго предимство на този тиган е,  че се използва по-малко олио или зехтин, което е добре за вашата фигура.

Добър апетит.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения