Основни правила в кухнята


Важни съвети за начинаещи готвачи

Винаги по време на готвене бъдете гладни. Това го спазвайте от чисто психологически аспект. Именно тогава може да вложите цялото си старание и любов.


Основни правила в кухнята

Ако сте сити най-верпятно това би повлияло на вашият хъс към готвенето. Разбира се някои ще се подсмихнат над това, но ако трябва да бъдем сериозни основното правило за всички готвачи е да приготвят ястията с желание и позитивно мислене.

Едно от важните свойства на храната е да попива от енергията на готвача и от там зависи и крайният резултат. Има много голяма връзка между готвенето и музиката например.

И в двете науки има голяма доза творчество и красота, като целта е да зарадвате не само себе си , но и другите за които е приготвена храната.

Повечето известни готвачи споделят, че вдъхновението по време на готвене им идва от вътре, то трябва да се усеща без да е необходима предварителна подготовка. maz v kuhnqta

Дори и да готвите с готварска книга под ръка, винаги има един момент на импровизация (понякога стават и гафове).  Именно тогава се прибягва до триковеи и фокуси за замазването на положението. И един последен съвет към мъжете начинаещи кулинари.

Макар , че кухнята и готвенето са като цяло женски преоритет, не е зле да помагате понякога. Грешка е да се казва „Това не е за мъже и не мога да го направя”.

Всичко е въпрос на рутина и се изисква доста време и усилие от ваша страна. Дори и най-добрият готвач е преминал през доста гафове и провали.

Нали това е и смисъла на цитата „опит-грешка”. Ако и при вас се случи да сгрешите непоправимо в приготовлението на някое ястие – не се ядосвайте, а се посмейте на воля.

Направете така, че трагичната ситуация да я превърнете в комична, самоиронията в повечето случаи помага дори и в спешни случаи.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения