Какво да правим на остров Ротнест


Какво да правим на остров Ротнест

Какво да правим на остров Ротнест е популярно място за жителите и гостите на Западна Австралия. Намира се на 18 км от най-големият град Пърт. Площта на острова е около 20 км² и годишно се посещава от около 800 хиляди души. В пиков ден броя на туристите може да надхвърли 15 000 души.

 

Какво да правим на остров Ротнест

Няколко са вариантите да стигнете до Ротнест, с ферибот от Пърт, да летите с малък самолет Чесна или да си наемете лодка от пристанището. Преди да дойдат първите заселници, остров Ротнест е бил покрит с гори, които са изсечени от холандците. В момента има 17 защитени територии, част от които са с историческа стойност. Открити са останки от население преди 10 хиляди години.

Какво може да видите на остров Ротнест

  • Торбестите животни куоки
  • Солени езера
  • Cape Vlamingh Boardwalk
  • Катедрални скали

Както местните гидове често обичат да казват на туристите: Всички пътища водят до плажа на Ротнест. Едно наистина вълнуващо пътуване до Западна Австралия,където видях най-щастливите животни в света ,а именно куоки. Не забравяйте, че те не трябва да се безспокоят, не трябва да се хранят или докосват. Наблюдавайте ги от безопасно разстояние. Най-добрият начин да разгледате Rotto, както съкратено е известен е с велосипед. Ако сте готови за това предизвикателството, изследвайте заливите от северната страна Parakeet, Little Armstrong и Catherine Bays.

Насладете се на гледката на тюлени, които се забавляват в Катедралните скали. Има специално изградена панорамна площадка за снимки. Има много заведения за хранене в Селмънт, спокойно място за почивка и слънчев плаж. Ако предпочитате да се гмуркате  има вариант за това  като Henrietta Rocks или Little S lmon Bay. Едно нещо със сигурност, че няма да скучаете един дълъг уикенд тук.

Всичко е толкова спокойно и релаксиращо, посетихме фара и научих много от историята му. Стоях точно на върха и чувах за старите солни равнини. Брилянтно пътуване. Мислим отново да го посетим и тази година. Ако сте запален турист и не сте минали по  пътеката Wadjemup Bidi, задължително трябва да опитате! На остров Ротнест няма автомобили, макат пътищата които кръстосват острова да са асвалтирани.Rotnest-panoramna-snimka

Най-добрият вариант е да си закупите пакетна услуга, която включва гид, храна и туристическа такса за посещение. Пътуването с ферибота е безплатно за деца до 12 години. Любопитен факт е че  температурата на водата около остров Ротнест може да бъде с до четири градуса по Целзий по-топла от тази на сушата. Подобни атракции може да видите и на Dunk island в Източна Австралия.

Заредете се с тези ярки и слънчеви дни, идеалното време да се втурнете в изследване на това приказно място. Има и още една атракция тук, разходка с влак, който по-скоро прилича на градски трамвай. Приятно е .

Остров Ротнест, собствено място за бягство от шумния град  в Западна Австралия с непринудена атмосфера, живописна природа и някои от най-добрите плажове и заливи в света.

 

 

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения