Най-красивите плажове на Барбадос


Най-красивите плажове на Барбадос

Ще се докоснем до най-красивите плажове на Барбадос, а и не само тях. Моите първи и надявам се не последни впечатления от този карибски остров. Барбадос е най-източния остров от Карибската верига и най-пощаден от ураганите поради факта, че се намира извън ураганния пояс или по-скоро на края му. Острова е създаден от варовикови скали и е с по-равнинен релеф за разлика от повечето вулканични карибски острови.

 

Най-красивите плажове на Барбадос

Най-красивите плажове на Барбадос

Доста пренаселен за размера си, населението наброява около 280 хиляди, официален език е британски английски, но местните говорят Бейджански диалект, който е смесица от развален английски, пиджин (опростен английски с елементи на местен език) и отличителен местен бейджински. Споменавам го, защото аз лично се изморих да се напрягам да разбера този диалект. Барбадос предлага очарователни плажове, тихи и спокойни Карибски води по южното и западно крайбрежие и вълнисти и бурни по източното, идеални за кайтсърфинг.

Има голямо разнообразие от плажове, обикалянето им е по-лесно ако наемете автомобил, разстоянията не са големи, но поради тесните улици и голям трафик дори и по магистралата, отнема повече време да се стигне от една точка до друга. Има много места за шнорхелинг и гмуркане, но повечето са по западния бряг. Интересни места за посещение, настрана от плажовете са Harrisons Cave и Animal Flower Cave и двете са изключителни места и не трябва да се пропускат.

Кои са най-красивите плажове на Барбадос

 • Paradise Beach
 • Heywoods Beach
 • Sandy Lane Beach
 • Dover Beach
 • Brandons Beach
 • Miami Beach
 • Bathsheba Beach

Bathsheba Beach скали под формата на гъби в океана;

Huntes Garden е прекрасна частна ботаническа градина създадена и собственост на англичанин, който посреща и обръща специално внимание на всеки един от посетителите на имението си;

Andromeda Botanical Garden друга ботаническа градина;

St. Nicolas Abbey rum plantation;Barbados-cleaver-hill

Oistin Fish Fry Festival всеки петък вечер с музика, вкусна прясна риба на грил и морски деликатеси, хубаво е да се отиде по-рано, защото местата се запазват и се чака много. Наехме кола и къща за десетдневния ни престой. Барбадос бих искал в заключение да отбележа, че е много скъп остров. Най-скъпия от всички Карибски острови посетени от мен до сега.

Цените са двойно по-високи от Щатите и може би се приравняват с английските включително и тези на хранителните продукти. Например два литра прясна кокосова вода на магистралата струва BBD13 или US 7.50. Инъче може да си купите един кокосов орех от местния пазар за  US 1.50. Магазини и пазари има до автогарата в центъра, по протежението на реката по посока центъра, има голям супермаркет, който е добре зареден. Има и малко пазарче, откъдето могат да се купят плодове и зеленчуци от местните. Малко по-напред се намира търговски център.

Какво да се види в Барбадос

Еднодневна екскурзия из Барбадос (около 130 $) е това, което горещо препоръчвам. Има опция да се избере кои забележителности да се посетят + включен обяд на брега на океана + почерпка с ром. Зоопаркът беше част от нашата програма и той задължително трябва да се види! В 14 часа хранят животните и посетителите могат да се включат. Животните се разхождат свободно наоколо. Маймуните на "Give me five" реагират и дават 5 на децата. Невероятно е! Плуването с костенурки може да се пропусне като част от платените екскурзии (въпреки, че бяхме половин ден на един "пиратски кораб").

Така или иначе на плажа на Dover всеки с шнорхел и скромни плувни умения може да плува с тях безплатно. Друго изключително интересно което видях е дърво Cannonball или преведено дърво гюле. В короната изглежда като нормално дърво със зелени листа, но изключителното е, че цъфти и ражда плодовете си, които приличат на гюлета директно от ствола му. Цветовете са много красиви наподобяват орхидея и миришат невероятно. Не можах да се отделя от това дърво поне 30 минути.

Оказа се, че дървото е рядко срещано, а аз имах изключителния късмет не само да го видя, но да се потопя в блажения аромат на цветовете му. В Барбадос и в Сейнт Томас е много силно английското влияние, както в архитектурата, така и в порядки, и празниците. Островът има невероятна инфраструктура, влагат се много средства за поддържането, но за сметка на това е пренаселено.

 

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

 • Приятели
 • Полезни сайтове
 • Приятели
 • Friends
 • Friends
 • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения