Остров Кох Пор Тайланд


Остров Кох Пор Тайланд

Остров Кох Пор Тайланд малко познато за туристите място, което силно препоръчвам да посетите. Това се отнася за хората, които търсят усамотение от тълпите туристи. Както знаете по време на пандемията Ковид 19 , нещата са доста по-различни. Дори на най-известният остров Ко Пи ПИ, нямаше посетители.

 

Остров Кох Пор Тайланд

Малцината, които видяхме бяха местни тайландци или китайци. Европейци като нас нямаше, дори на големия остров Ко Ланта.

Как решихме да отседнем точно на Остров Кох Пор Тайланд

Преди три години бяхме в Патонг, но заради финансови причини отложихме обиколката на този район. Остров Кох Пор е много малък и реално може да се обиколи пеша. Преди да дойдем тук , дори не знаех за съществуването му. Идеален е за почивка, дори през силен туристически сезон. Намира се на 20 минути с лодка от Old Town Ко Ланта. Избрахме си малка семейна вила в западния край на двойно по-ниска цена.

Прекарахме няколко дни тук и не съжаляваме за нищо. Добре е предварително да си купите храна и вода от Old Town Ко Ланта, защото тук магазини няма. Запознахме се с двама местни рибари и се споразумяхме да ни помогнат в обиколката на съседните четири острова. За целта наехме частна Лодка Longtail, само така може да се случат нещата. Инъче има еднодневни екскурзии от Ко Ланта, но ние не ги предпочетохме заради многото хора на борда на кораба.

С тези двама рибари беше по-добрият вариант, защото обменихме ценна информация за техния начин на живот. Доста по-различно е от колкото да си купите билети за малък круиз около тези острови. Единственият проблем е, че самата лодка се движи по-бавно и не успяхме да посетим най-далечния остров Ко Крадан.

Кои са останалите острови от тази група

  • Ко Мук
  • Кох Нгай
  • Ринг Айлънд
  • Koh Kradan

Да бъдем с местните е най-ценното време, което имаме, докато пътуваме! Ние научихме толкова много от тях, а вероятно те дори не го разбират! Тъй като тази част на Тайланд е малко посещавана, а и няма много население, мога да ви уверя че в морето имаше много риба. В рамките на 20-30 минути само, рибарите успяха да уловят няколко едри риби с помощта на харпун.

Такава риба аз не съм виждал до сега и ще ви призная беше много вкусна. Месото е доста по-различно от другите такива екземпляри. Прясната риба има уникален вкус за разлика от тази по магазините. Успяхме да посетим няколко плажа и да направим панорамни снимки на Ко Мук и Кох Нгай от дрона, който е с нас винаги. Вечерта бяхме много изморени и почти веднага заспахме. През останалите дни си починахме на остров  Кох Пор Тайланд заедно с едно приятелско семейство от Европа.

Точно до вилата на около 50 метра има малък плаж, който не беше нещо особено. Има един дълъг плаж Tha Kang в северната част на остров Кох Пор. Източната част на острова  е скалиста и стръмна. Местното население се занимава с земеделие (кокосови палми) и риболов. При отлив е най-добре да практикувате шнорхелинг. Общо останахме 4 дни в този малък рай за пътешественици. Продължаваме по план със следващата ни дестинация в Тайланд.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения