Пътуване с лодка до остров Kelor


Пътуване с лодка до остров Kelor

Пътуване с лодка до остров Kelor не е трудна задача, още повече, че се намираме наблизо. Основното ни местоположение е остров Flores. Островът е изключително малък и може да се посети за един ден. Разстоянието е близо до остров Comodo и да ви споделя не знам колко острова има тук , повечето така не им научих имената. Всичко това е един голям морски резерват, в който живеят хора. Изключително дружелюбни и усмихнати към туристите. Добре че сме ние за да има с какво да живеят. Не знам как се изхранват само с риболов, но очевидно са много бедни. Това не означава че не са щастливи по свой начин.

 

Пътуване с лодка до остров Kelor

Основната причина да летим до Laboan Bajo беше да се присъединим към обиколка с кораб до Национален парк Комодо, който беше в нашия списък с кофи от много години насам. Ако вече сте в Индонезия, вътрешното пътуване всъщност е лесно в сравнение със ситуацията в много други страни в момента. Всичко, което трябва да направите, е тест covid-19, който можете да резервирате директно с билета си, струва около 6 € на човек. и отнема около 10 минути, докато получите резултатите си. С отрицателен тест можете да пътувате между островите в продължение на 14 дни (със същия тест).

Не беше толкова лесно да намерим туроператор, но това, което направихме, е да се свържем с много от тях чрез Instagram. Поради коронарната криза и липсата на туристи обиколките започват предимно в петък и приключват в неделя (2 нощувки / 3 дни). Резервирахме обиколката на Комодо чрез Lamborajo Liveaboard. Цените в момента са много много намалени (50% до 70%) и дори се надградихме в последния момент. Всъщност резервирахме 2 легла в обща стая, но бяхме надстроени до много по-голяма и по-добра лодка, където разполагахме със собствена стая с климатик и дори със собствена баня с топла вода. На лодката бяхме всички 9 клиенти, а не 18, планирани.

Така че ... Предполагам, че в нормална ситуация никога не щяхме да резервираме тази луксозна версия на пътуването, тъй като официалната цена е много висока за това, което искаме да похарчим за 3 дни пътуване. Отново пътуването през тази година е трудно, но все пак има много предимства! Още първия ден от пътуването ни взеха от хотела и започнахме пътуването до Национален парк Комодо. Първата спирка беше остров Kelor и туризъм до върха му. След това прекарваме известно време на плажа, обядвахме на лодката, а следобед се разходихме с шнорхел в един от милионите коралови рифове наоколо. Островът е съвсем малък, нищо особено ако ме питате, както и останалите в този район на света.

Важното е да се отпусне човек и да си изкара една спокойна ваканция в морето, още повече че времето в Индонезия е много приятно и най-вече топло. При положение че в Европа е зима, какво може повече да се иска. Заради пандемията от Ковид 19 всичко е много евтино и достъпно. Други острови, които ние посетихме с кораб в този район са остров Kukusan, остров Bangkau, остров Pungu Besar и др. Най-важното е че е спокойно и няма туристи. Много често ме питат  въпроса дали ни е скучно. Отговорът е НЕ, защото има доста европейци, които живеят тук през повечето време на годината. Ако някой желае може да му изпратя снимки от тук с много добро качество. Според мен островът е много подходящ за разходка и гмуркане с шнорхел.

Останахме един час преди и след разходката с корабче до националния парк Комодо в хотел и хостел SeaEsta в Labuan Bajo. Обичахме това място, тъй като имаше идеалното местоположение, беше чисто и много модерно. В четвъртък и събота някои от тях имат хубава музика за живота на бара на покрива, откъдето можете да се насладите на красивия залез, докато играете билярд. И един последен съвет от нас е да не забравяте слънцезащитните кремове, чадъри и шапки, за да сте защитени максимално от изгаряне и топлинен удар.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения