Филипинският остров Сиаргао


Филипинският остров Сиаргао

Това е филипинският остров Сиаргао, за който днес ще ви разкажа.  През Февруари, макар и с няколко сменени полета, успешно стигнахме до там и се върнахме, само няколко седмици преди блокадата заради Covid-19. Безкрайно съм впечатлена от това късче земя и мога съвсем спокойно да призная, че това е най-магичното място, на което съм стъпвал до момента.

 

Филипинският остров Сиаргао

Липсата на туристи точно по това време направи престоя ни истинско преживяване, което дълго ще помним. Нямам търпение да се върнем отново, защото съм влюбен в Сиаргао. В описанието ми прилагам 15 много красиви снимки от тропическия  остров Сиаргао през десетте дни прекарани тук. Много отдалечено място и близо 30 часа път, смяна на самолети и фериботи.

Какво да ви кажа за остров Сиаргао

Ами истински рай ако ме питате, като изключим голямата влага и високите температури. Както е известно месец февруари е края на сезона на дъждовете, но от цялата ни почивка валя само един ден. Вятърът също е силен при това постоянен, но като навлезете навътре в острова, не се усеща много.

Много добър вариант е да си наемете скутер за придвижване или триколка, ако ще имате багаж. Главните пътища са добре направени, като за остров и свързват всички най-посещавани места на остров Сиаргао.

Бреговата линия е много разнообразна, като се редуват удивителни плажове и плитки рифове. Има много корали и цветни риби, но трябва да се внимава, защото всяка година има доста злополуки в тази част на острова. Особено ако карате сърф без инструктор наблизо.

Във вътрешността на остров Сиаргао има много палмови гори и мангрови гори. Както и на останалите острови във Филипините, и тук има много хотели, но все още не е много застроено. Така че ако е възможно посетете го при първа възможност.

Жителите на остров Сиаргао са добронамерени и винаги готови да помогнат. Не са в никакъв случай досадни, както са например в арабските страни. Чистотата на плажовете е на високо ниво и има много водни атракции. Мога спокойно да напиша, че това райско кътче е изключително спокойно. Тук всички си лягат рано и също така стават рано. Може да видите заведения и магазини отворени до полунощ, но не по-късно.Siargao-island-rent-boats

Нощните партита са голяма рядкост и то в случаите когато са частни такива. Ако искате бурен туристически живот е по-добре да отидете на остров Боракай или вълнуваща ваканция на остров Панай, но ние не си падаме по такива преживявания.

Кои са най-добрите плажове на остров Сиаргао

Генерал Луна е най-големият плаж и се намира в източната част на острова. Другият известен плаж е Sugba Lagoon. До селео Пилар се намира Magpupungko Beach. Тук най-много ни хареса и повечето време прекарахме на това място. Най-известното място за сърф е Cloud 9. Честно да ви кажа не знам защо така са го кръстили, но тук има даже състезание по сърф.

Освен това на остров Сиаргао има отлични условия за гмуркане и риболов. Добре е да си наемете каяк и самостоятелно да обикаляте плажовете. Има също организирани екскурзии с моторна лодка, с която да обиколите острова, а и да влезете навътре в някоя от реките. Има и подводни пещери, така че се възползвайте от тази опция. Цените на услугите тук са поносими, за разлика от островите в Тайланд, за които сме писали в предишни пътеписи.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения