Екскурзия до Ang Tong Marine Park


Екскурзия до Ang Tong Marine Park

Миналата година си направих еднодневна екскурзия до Ang Tong Marine Park. Намира се до Ко Самуи в Тайланд. Живописно място. Донякъде ми напомни на Halong Bay във Виетнам, само че тук скалите бяха по-стръмни и имаше плажове. За тези, които не ги мързи да се катерят, панорамата отгоре беше невероятна. Много пот се изля от мен тогава, но се качих горе на скалите и направих хубави панорамни снимки.

 

Екскурзия до Ang Tong Marine Park

Ang Tong Marine Park представлява 42 острова в Тайландския залив, с много добре запазена природа. Тук може да видите девствени екваториални гори, варовикови скали по които може да се катерите, плажове с бял, ситен пясък и скрити езера. Тук има богато разнообразие от диви животни и морски създания. Предлагат се всички морски атракции като гмуркане, морски каяк, туризъм и други основни занимания.

Най-добрият и изгоден вариант е еднодневна екскурзия, като тръгнете от Koh Samui или Ko Pha Ngan. Наемате си моторна лодка и пътувате около 1 час. Може да спите на остров Ang Tong, има бунгала и палатков лагер (къмпинг). Има само един ресторант, в който се предлагат морски деликатеси. Тук все още е тропически рай, въпреки че туристите с всяка година се увеличават.

Аз ви препоръчвам да обиколите Ang Tong Marine Park с морски каяк, като през време на почивките се къпете в топлата вода на заливите. Цената е 80 долара за възрастен, като част от сумата отива за запазване на островите. Ang Tong Marine Park  е създаден през 1980 година, но придобива популярност след излъчването на филма „Плажът“. Стръмните варовикови скали са се образували след ерозията и ако ги изкачите на височина около 400 метра ще видите една пленителна гледка.Ang-Tong-Marine-Park

При ясно време може да направите панорамни снимки на този Ang Tong Marine Park. От дивите животни може да споменем маймуните лангури, морски орли, чапли и игуани. В морето може да се видят цветни риби и акули. На остров Koh Mae има вътрешно изумрудено езеро Thale Nai, но трябва да знаете че посещението тук е за определено време, защото интереса е огромен.

Има специално изградени дървени стълби, които започват от повърхността на морето и ви отвеждат чак до върха на скалите. Малко на изток от остров Koh Mae се намира остров Koh Sam Sao. Доста е висок, но не може да се слиза на него а се обикаля с лодка или каяк. Около него има коралов риф и скална арка. Най-доброто време за посещение на Ang Tong Marine Park е от март до октомври, защото морето е спокойно.

После идват дъждовете и ветровете. Може да се организират също круизни пътувания и допълнително заплащане н ачартър и наемане на лодки. Има различни варианти за разглеждане на забележителностите на Ang Tong Marine Park според желанията на посетителите и техния бюджет. Като цяло много добра дестинация в Тайланд, която не бива да пропускате.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения