Красиви снимки от Мартиника


Красиви снимки от Мартиника

Красиви снимки от Мартиника това е идеята на тази кратка статия. Като за начало добре дошли в Мартиника Кариби. Божествено малко познато за туристите място на Земята. Кацаме на летището, наемаме си кола под наем и започваме обиколки от юг към север. Нямам думи да опиша прелестта на планинският релеф , разкошните панорамни гледки, прозрачни води, джунгла, вулкани, манглари, трекове, закътани плажове, на които малко хора ходят.

Красиви снимки от Мартиника

Много марихуана, сафари и хипита . Където и да отидем сме си в къщи. Аз съм изненадан, признавам си. Това място е събрало, в себе си всичките ми мечти.  Почваме да гледаме цени на имоти. Това е шега, но наистина тук е невероятно. Каквото и да кажа за Мартиника ще е малко. Един остров събрал всички нужди на туриста.

Като започнете от бели, жълти, черни плажове, минете през закътани скали, прозрачни морски басейни, райско гмуркане, водни костенурки само за шнорхелинг, дива джунгла, безумни трекове на този остров, водопади от всеки склон, кратери на вулкани по който се катерихме, за стигнете до дъното им в което се спускате. Пещери и зеленина в девствен вид , перфектни температури за почивка, нормална влажност , любезно население т. н.

Този остров в пълният смисъл е тотална мечта. А липсата на тълпи от туристи го прави желано място за всеки. Ексклузивният туризъм не е по джоба на всеки, но както знаете ние сме приспособими. Всеки може да преживее на острова без проблем. Палатка и спане на които плаж си пожелаете. Гратис бани имате навсякъде. Цените в супермаркетите са си доста високи, но не фатално високи.

Колите под наем за ден са 12 долара. Бензин е с фиксирана цена 1,38 евро за целият остров. Автостопа е безпроблемен. Хората са услужливи и тук често се срещат хора които се возят на автостоп. Сигурността в страната е висока. Полиция навсякъде. Заплати като в Франция. Населението е 95% черно, с висок стандарт на живот. Един пример : за една седмица срещаме само нови и скъпи коли.

Всеки жител има кола и задръстванията са големи. Това е единственият минус на това райско кътче, в което се влюбихме. За обстойно разглеждане на остров Мартиника ви трябва минимум седмица. Ако обаче сте любители на тракове то тук можете да останете година. Определено французите знаят кое място да колонизират . След като се поглезихме по девствените плажове, се отправихме в покоряване на вулкана Пелее, най-високата част на острова. Трака е с висока трудност. На места е обезопасен. Има 2 вертикални скалисти отсечки, който изискват доста физическа издръжливост и желание за ходене.

След 2 неуспешни опита, заради гъста мъгла решихме да се пробваме в един по ясен ден. Когато времето е лошо изобщо не го препоръчвам. Първо заради хлъзгавия терен и второ заради липсата на видимост. Това е точката откъдето се открива 360 градусова гледка към острова. И трябва да ви кажа, че е безумна прелест. Пълзенето е вертикално нагоре, а на места на четири крака.martinique beaches

За да стигнете до калдерата  ви отнема около 2 часа. От там имате 2 опции: да се спуснете в кратера и да изкатерите от другата страна или да го въртите в диаметър. И двете са невероятни хубави заради гледките. Спускането съсипва коленете , при обиколката сте по ръба на урвата. В мига когато се вдигат облаците се оказвате в някаква зелена пропаст с отвесни джунгли по хълмовете. Перфектното време да сте на върха е от 11 до 14 часа. После мъглите падат ниско и това обезсмисля всичко.

Гледката отгоре е безумно красива. Наградени сте с нещо, което няма как по друг начин да видите ,освен катерейки се. Абсолютен оргазъм за сетивата и тялото. Препоръчвам на 200% този остров. Разгледайте красиви снимки от Мартиника и ще се влюбиш в това приказно място. Вдишваш свежият въздух на Карибите, лежиш на безлюдни плажове с вулканичен пясък, гмуркаш се в прозрачната топла вода. Допълнителни опции са слушане на прибоя, гмуркане с костенурки, сън под звездите и да живееш като хипи.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения