Забележителности на остров Оланго Филипини


Забележителности на остров Оланго Филипини

Забележителности на остров Оланго Филипини, като  част от остров Себу е една от популярните дестинации в тази част на Земята.  Ако трябва да сме по-точни остров Оланго се намира между остров Мактан и остров Бохол. Най-интересните атракции тук са гмуркане с шнорхел в кораловите рифове, резерват Оланго и наблюдение на  мигриращи птици.

 

Забележителности на остров Оланго Филипини

Туристите, които имат желание да дойдат чак дотук ще имат възможност да се насладят на дивата природа както на остров Оланго, така също и на сателитните острови Sulpa, Nalusuan, Caohagan, Gilutongan, Pangan и Camungi, които са част от тази дестинация.

Санта Роса е единственият град  пристанище, който се намира на западния бряг. Ландшафтът представлява мангрови блата, в които живеят различни видове птици и много комари. След като пристигнете на кея Punta Engano веднага може да си намерите такси до хотела, в който имате резервация. На ферибота спокойно може да превозите мотор, колело, но не и автомобил.

В южният край на остров Оуанго се намира Barangay San Vicente, защитена зона  с площ 920 хектара. Тук живеят много видове птици, повечето от тях са мигриращи. В рамките на парка може да се снима срещу малка такса. Дори влизането се заплаща, като на входа проверяват с какъв фотоапарат ще снимате за да може да се определи таксата. Най-честите посетители са птици от вида азиатски бекас, китайски чапли, блатни птици и чапли.

Крайбрежният риф предлага възможност за гмуркане край малките острови Nalusuan и Gilutongan. Площта е около 4,5 км² и се намира в района на Visayas. Ако сте начинаещи водолази може да потърсите услугите на център за гмуркане в Tamil Beach Villas. Главните места за гмуркане са разположени в северната част на остров Оланго до Mabini Point и Baring  в северозападната част на Santa Rosa.Olango landscape

Може да наемете моторна лодкаи да посетите най-близките острови, където ще намерите добри условия за гмуркане с шнорхел.  На остров Оланго има много населени места, в които може да намерите интересни сувенири или да ядете вкусни морски деликатеси. Филипинската кухня не се различава особено от азиатската кухня, може би подправките са малко по-различни.

Цените тук са по-ниски от остров Мактан и остров Бохол , защото остров Оланго не се рекламира особено от туристическите фирми. Ресторантите, които предлагат западна храна са в хотелите, но там е скъпо. Посетете така наречените „плаващи ресторанти“, до които се стига с лодка. Те се намират навсякъде в плитчините около остров Оланго. Храната е прясно уловена и с отличен вкус.

Цените са по-високи отколкото на острова, но си заслужава да се опитат. Въпреки селската атмосфера на остров Оланго цените на нощувките са високи и туристите с ограничен бюджет нямат работа тук. Повечето хотели предлагат вили с климатик  и в близост басейн, частен плаж и ресторант.

Повечето туристи предпочитат да си платят почивка на остров Мактан или остров Бохол и да организират еднодневен тур до остров Оланго. Ние посетихме още няколко места на Филипините като остров Миндоро и остров Лусон.

Най-известната снимка от остров Оланго е наречена „път в океана“. Представлява каменни блокове подредени като пътека в плитчината до една къща. Оттам се наблюдават птичето царство с помощта на бинокъл или далекоглед.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения