Екзотични плажове на Gili Trawangan


Екзотични плажове на Gili Trawangan

Екзотични плажове на Gili Trawangan , които имаме намерение да посетим през следващите три дни. След като се справям с пазаренето на остров Ломбок, вземаме бърза моторна лодка до Gili Trawangan. Това е нашата първа спирка , тъй като имаме намерение да посетим и другите два острова Gili Meno и Gili Air. За тях вече писах в предишни статии.

 

Екзотични плажове на Gili Trawangan

Нека припомня защо сме тук. На първо място Gili Trawangan има прекрасни условия за гмуркане, а после и разходка по плажа, правене на панорамни снимки ако времето е подходящо. Слизаме на пристанището и след десет минути сме в хотела. Като пиша хотел има предвид скромна дървена къща с климатик .

След кратък пазарлък наемаме къщата за 6 евро. Тук е супер евтино за разлика от остров Бали. Малка градина, жега все пак сме близо до плажа. Gili Trawangan е собственост на остров Ломбок и поради тази причина са забранени  всякакви моторни превозни средства.

Освен това местното население е мюсюлманско. Може да си представите как се чувстваме , когато по три пъти на ден слушаме звуците от джамията, която за наше нещастие е съвсем близо до нашата къща. Но да се върнем на разказа за нашата ваканция тук. Не мога да си представя например как може да се излежават някои хора по цял ден на плажа и да мързелуват.

Прелетели са половината свят за да дойдат тук на остров Gili Trawangan и да лежат на плажа. Ние не сме от тези индивиди и веднага почваме обиколката. Gili Trawangan е най-големият по размери от трите острова, най-развитият по отношение услуги в туризма. Има уникален коралов риф и разнообразен подводен свят. Тук има от всичко и за всички. Например нощен живот, барове, дискотеки и ресторанти на добри цени. Жива музика и танци, веселие , светлини, романтични ресторанти и звука на океана.

Изобщо е направо рай, ако ги нямаше местното население. Както вече споменах, населението са  мюсюлмани. За пореден път попадам на място с мюсюлманско население , което е съсипало природата. Хората са превърнали това райско място в боклукчийска кофа. Не знам това някаква закономерност ли е, че точно в мюсюлманския свят се случва това нещо, но е факт. Това важи също и за Малдивските острови и Занзибар в кварталите където живеят хората на островите.Gili Trawangan beach

Правим кратки разходки във вътрешните улици извън туристическите пътеки и попадаме на боклуци, които много миришат. И другото странно нещо е че преди да влезеш в хотела трябва да преминеш през тези боклуци. Красива палмова гора , а по земята боклуци и пластмасови отпадъци. Трябва да се пази природата, а не да се вреди по този начин. Набързо снимам контраста между красота и боклуци и продължавам към плажа. Целият остров е заобиколен от красиви плажове, прозрачна  вода и коралов бариерен риф.

Навсякъде е синьо, а залеза е удивителен, истинска магия. Вървим пеша и неусетно стигаме до оживената зона. Спираме се да гледаме младите купонджии и забавлението. Дългата алея върви по плажа, забавлението е зад нея. Маси и столове подредени, всичко е на максимум. Навътре в палмовата гора са бунгалата, идеално разположени едно до друго. Шумът от купона изобщо не се чува като спите. Този остров е едно малко бижу, с всичките си ресурси би бил втори Кайманови острови ако ги нямаше разбира се местното население.

Напълно възможно е да обиколите остров Gili Trawangan  за два часа. Плаж Goodheart  и North Beach са най-красивите плажове на Gili Trawangan. Всички центрове за гмуркане предлагат екипировка и моторна лодка до мястото на плуване. Внимавайте да не попаднете в морското течение, което е между двата острови. На остров Gili Trawangan освен риболов и гмуркане се предлага конна езда, каяк, голф и екскурзии до съседни острови.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения