Забележителности на остров Ко Чанг Тайланд


Забележителности на остров Ко Чанг Тайланд

Забележителности на остров Ко Чанг  Тайланд са  разположени в Тайландския залив близо до границата с Камбоджа. Ко Чанг е третият по големина остров на Тайланд след Пукет и Самуи. Този остров е малко известен на туристите и преди години тук са имали имоти богатите хора в Тайланд.

През последните 10 години обаче остров Ко Чанг става любимо място на посетителите , които разполагат с по-малък бюджет. Част от остров Ко Чанг е Националния морски парк и някои морски атракции са забранение, като например джетове и водни ски.

 

Забележителности на остров Ко Чанг Тайланд

Голямата част от острова е покрита от  девствена джунгла и планини и затова повечето курорти са екологично чисти. Чанг  на местния език означава слон. Фигури на слонове ще видите на целия остров, макар слонове като цяло да няма освен няколко такива които са атракция и се яздят от туристите. Климатът е тропичен в Ко Чанг и влажността е много висока. Може да вали с дни ако сте на острова през дъждовния период (не ви препоръчвам). На островът няма летище и се стига с  ферибот от континента.

Транспортът на остров Ко Чанг е слабо развит и повечето асвалтирани пътища са в западната част на острова. Общественият транспорт е от микробуси и таксита. Може да си наемете велосипед или скутер за няколко долара на ден срещу копие от лична карта. Интересно е че бензина се продава в бутилки от 700 грама. Koh Chang е планински остров, има някои опасни участъци от пътя със стръмни серпентини, така че бъдете внимателни. Настаняване в Ко Чанг е в бунгала или ниски 2-4 етажни сгради.

За щастие високи сгради  като в Патая са забранени със закон. Всички къщи  трябва да бъдат по ниски от палмите. Интересно нали? Тайландското правителство се опитва да направи това райско място достъпно за туристите и за сега няма намерение да строи скъпи луксозни хотели. Така че феновете на спокойствието и уюта са подсигурени, ще открият за себе си комфортен престой в Ко Чанг и голям избор от безлюдни плажове. Моя съвет е да не бързате предварително да си наемате бунгало а да се разходите и да потърсите такова на място. Ще ви излезе доста по-евтино.Ko-Chang-Thailand-Koh-Kood

Предлагането е голямо, особено на  White Sand Beach  и Lonely Beach. В допълнение към тази констатация искам да добавя, че повечето от евтините къщи за гости не са представени в интернет страниците за резервация! Инфраструктурата на Ко Чанг не е толкова добре развита, като в Ко Самуи. Няма големи търговски центрове освен  Tesok Lotus който работи от  7 часа сутринта до 23:00. Цените са  по-високи, отколкото в Chiang Mai и за това бяхме много разочаровани. Но около острова има малки магазини за хранителни стоки с цени малко по-ниски отколкото в Cevennes.

Плажовете на Ко Чанг

Всички плажове, които са подходящи за плуване (с изключение на Long Beach) са разположени в западната част на острова. Морето е почти винаги спокойно и плажовете не са претъпкани, дори и на най-популярните плажове, можете да намерите на уединено място.

Ко Чанг забележителности и атракции на острова

На Ко Чанг има седем водопада, най-популярният е Klong Plu водопад.  Той е лесно достъпен от Klong Prao beach, а в северната част има още няколко по-малки водопади, които и заслужава да се видят. Гледката от платформата за наблюдение Kai Bay, на острова има няколко за гледане платформи, които са оборудвани в близост до залива Кай. Каяк можете да наемете  на час, и да плувате до съседните острови разположени  в  южната част на плажа Кай Bay или можете да отидете с каяк до мангровите гори на източната част на острова.

Посетете някое  рибарско селище на Bang Bao в юго-западната част на острова. Тук по  дългия кей има много магазини за сувенири и ресторанти с морски дарове. В края на кея стои Bang Bao фар. Там можете да гледате реалния живот на тайландските хора. Препоръваме ви екскурзия в Камбоджа, тъй като Koh Chang се намира в близост до тази страна. Можете да отидете на екскурзия до известния Ангкор Ват . Силно ви го препоръчвам!

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения