Tahaa и Raiatea Дружествени острови


Дружествени острови Tahaa и Raiatea

Tahaa и Raiatea са едни от най-големите от Дружествените острови. Намират се в западната част на Френска Полинезия познати още от времето на Джеймс Кук. В момента тук туризма е много добре развит. Това са най-посещаваните атоли след Бора Бора и Таити. Местното население се занимава със селско стопанство. Отглежда се кокосов орех, ананас и ванилия.

 

Tahaa и Raiatea Дружествени острови

На островите Tahaa и Raiatea има няколко хотела, пристанище за туристически кораби, моторни лодки за разходка на туристите и яхтени пристанища. Една от атракциите на тези тропически острови е кораловата градина. Мястото е подходящо за подводни снимки. Внимавайте да не счупите някой корал или да се нараните. Носете си предпазни обувки в такива случай. Има много цветни риби, змиорки и рифови акули, които не са опасни за човека.

Друга интересна забележителност е Vallee de la Vanille. Намира се близо до Tahaa и ще видите как се произвежда подправката ванилия от самия собственик на плантацията. На островите Tahaa и Raiatea се организират еднодневни сафарита по селските прашни пътища. Също така може да посетите фермите за перли. Тук освен, че ще видите как се култивират перлите от мидените черупки, може да си закупите обеци или други украшения на много достъпна цена.tahaa-Corals-Garden

Може да ловите риба в плитката лагуна, но извън нея е по-добър вариант защото рибата е повече и по-едра. И последното ни предложение е посещение на Център за опазване на костенурките. Собствениците на този център притежават малка популация от морски костенурки, които дори може да докоснете с ръка. Инъче плажове в района има много, както и наколни къщи превърнати в луксозни хотелски стаи. Цените са добри за европейските и американски туристи.

Гмуркането е най-голямата атракция и то точно в лагуната между двата острова. Облечете водолазните костюми и обиколете всички поводни рифове  в  района, включително ландшафти от морски планини, подводни пещери, отломки от плавателни съдове и морски склонове.

Подарете си една седмица и прекарайте екзотична семейна ваканция на островите Tahaa и Raiatea Дружествени острови - няма да скучаете. Десетките малки острови са подходящи за пикник и усамотение на влюбени двойки. Всеки от тях има кокосови палми, под които може да се отпуснете и да поспите. Четенето на книга е добър вариант, а морския бриз ще гали косите ви.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения