Красиви снимки на остров Coron


Красиви снимки на остров Coron

Красиви снимки на остров Coron може да направите ако изберете Филипините за туристическо пътешествие. Остров Coron е третият по големина остров от групата острови Calamian. Намира се на североизток от остров Палаван във Филипините . Ако изберете тази вълнуваща дестинация ви очаква незабравимо приключение и много приятни моменти сред природата.

 

Красиви снимки на остров Coron
 Най-добре е обиколката на остров Coron да стане с кораб и опитен екскурзовод. Повечето такива кораби са проектирани и  построени в традиционен филипински стил. Вътрешността на острова е девствена и непроходима, покрита е с вечнозелена гора. Има единайсет езера, които са плитки и чисти, идеални за къпане. Най-достъпните за туристите езера са: езеро Kayangan и езеро Barracuda. За тях не се иска специално разрешение да се посетят.  В миналото тук са живели племената Tagbanua.  Интересното тук е, че езерата са сладководни, заобиколени от стръмни скали, на които има пораснали дървета. Преходът между отделните езера е труден и често е необходимо да се върви по дървени стълби. Повечето туристи, пристигат в Busanga и се установяват  в Sea Dive Resort в град Coron като отправна точка. Най-голямото езеро Cabugao е със специален режим и е трудно се взема разрешително. На остров Coron няма много животни, поне аз не видях такива с изключение на няколко домашни маймуни завързани с каишка. Друго интересно нещо, което ми направи впечатление е водните барове, които плуват заедно с пейките за сядане. При желание гостите на острова може да си наемат каяк, с който свободно да се движат в определено езеро. Крайбрежието на остров Coron е доста стръмно. Има малки плажове на няколко места, а жилищата на местното население са на високо заради приливите и отливите. Такива плажове Banul Beach, който се намира на север, Calachuchi Beach и други. Водата навсякъде е кристално чиста , което предразполага за гмуркане с шнорхел. Има много подводни пещери в района, които не са дълбоки. Сравнително безопастни води и липса на акули и други морски хищници заради плитката вода. Цените в близките хотели са ниски, а храната която се предлага е изключително вкусна морска храна. Азиатската кухня е най-много застъпена, но има и местни специалитети, които не бива да пропускате. По-добър вариант е да посетите по-големият остров Busuanga, с повече възможности за една добра семейна почивка на Филипинския архипелаг. На югоизток се намира най-големият остров Palawan за който ще пишем допълнително в някоя следваща статия.

  Най-добре е обиколката на остров Coron да стане с кораб и опитен екскурзовод. Повечето такива кораби са проектирани и  построени в традиционен филипински стил. Вътрешността на острова е девствена и непроходима, покрита е с вечнозелена гора.

Има единайсет езера, които са плитки и чисти, идеални за къпане. Най-достъпните за туристите езера са: езеро Kayangan и езеро Barracuda. За тях не се иска специално разрешение да се посетят.  В миналото тук са живели племената Tagbanua.  Интересното тук е, че езерата са сладководни, заобиколени от стръмни скали, на които има пораснали дървета.

Преходът между отделните езера е труден и често е необходимо да се върви по дървени стълби. Повечето туристи, пристигат в Busanga и се установяват  в Sea Dive Resort в град Coron като отправна точка. Най-голямото езеро Cabugao е със специален режим и е трудно се взема разрешително.Coron-island-Philippines

На остров Coron няма много животни, поне аз не видях такива с изключение на няколко домашни маймуни завързани с каишка. Друго интересно нещо, което ми направи впечатление е водните барове, които плуват заедно с пейките за сядане. При желание гостите на острова може да си наемат каяк, с който свободно да се движат в определено езеро. Крайбрежието на остров Coron е доста стръмно.

Има малки плажове на няколко места, а жилищата на местното население са на високо заради приливите и отливите. Такива плажове Banul Beach, който се намира на север, Calachuchi Beach и други. Водата навсякъде е кристално чиста , което предразполага за гмуркане с шнорхел. Има много подводни пещери в района, които не са дълбоки. Сравнително безопастни води и липса на акули и други морски хищници заради плитката вода.

Цените в близките хотели са ниски, а храната която се предлага е изключително вкусна морска храна. Азиатската кухня е най-много застъпена, но има и местни специалитети, които не бива да пропускате. По-добър вариант е да посетите по-големият остров Busuanga, с повече възможности за една добра семейна почивка на Филипинския архипелаг. На югоизток се намира най-големият остров Palawan за който ще пишем допълнително в някоя следваща статия.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения