Забележителностите на остров Корсика


Средиземноморски атракции на остров Корсика

Остров Корсика е част от френската островна провинция с население около 300 000 жители. Островът е с подчертано планински релеф, като най-високата точка е връх Монте Синто 2710 метра. Столицата е град Аячо, други големи градове са Бастия, Корте и Сартен.

 

Забележителностите на остров Корсика

Благоприятното разположение на Корсика между Италия и Франция в сърцето на Средиземно море е добър фактор за развитие на икономиката и туризма. В североизточната част на острова е защитена територия от ЮНЕСКО. Тя обхваща Залива  Порто и резервата Скандола.

Други интересни природни атракции на остров Корсика са Порто-Векио, Калви и Бонифачо. Крайбрежието на острова е осеяно от много красиви плажове - Спиаджо ди Балистра, Паломбаджия, Рондинара,  Санта Джулия, Паломбаджия и още много други. Ако търсите усамотение с половинката си остров Корсика предлага безлюдни плажове и малки заливи, бял ситен пясък и кристално чиста морска вода.

Природата е много добре запазена, зеленината е навсякъде, а малките села и градчета във вътрешността на острова будят възхищение в туристите. Няма големи курортни комплекси на остров Корсика, а малки и много добре поддържани хотели в близост до тях на чаровни ресторантчета и кафенета, обзаведени с много вкус и стил на местната култура и бит. Грижата за околната среда на острова е първостепенна за населението.

Във вътрешността на острова  може да срещнете свободно да се разхождат глигани, муфлони, диви кози и диви котки. Посетете селцето Монте Маджоре в северозападната част на острова. Много романтично, историческо място с малки тесни улички, малки църкви и параклиси , намиращи се на висок хълм от който се открива величественна гледка към околността.island corsica

Остров Корсика, прекрасна средиземноморска дестинация

В най-южната част на Корсика има едно много красиво градче Бонифачо, запазило голяма част от предишното си очарование и традиции. Градчето е построено на много красив тесен полуостров , а в дъното на залива има тихо яхтено пристанище. От другата страна на залива има стръмен скалист бряг, а къщите се намират на ръба на скалите. Градчето Порто Векио също си заслужава да се посети.

Около него е пълно с красиви екзотични плажове и зелена растителност. Най-големият административен и търговски център на остров Корсика е град Бастия. Има постоянни фериботни линии от Бастия до всички по-големи пристанища в Италия и Франция, като например: Марсилия, Ница, Ливорно и Генуа. На 20 км. от Бастия в северна посока е  град Сен Флоран.

Има яхтено пристанище, катедралата Санта Мария Асунта и разбира се устието на река Алисо. Нека не забравяме и един интересен факт от историята на Корсика. Тук е роден Наполеон Бонапарт.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения