Таити - сърцето на Френска Полинезия


Големи атракции на остров Таити

Остров  Таити е в сърцето на Френска Полинезия, най-големият остров, в който е столицата Папете. Таити има с какво да очарова многобройните си посетители от цял свят.  Площта на Таити е малко повече от 1000 кв. км.,   но тук има всичко, от което се нуждаете за една превъзходна почивка. Франция не е спестила средства и усилия за да направи острова притегателно място за туристите.

 

Таити - сърцето на Френска Полинезия

Приходите от туризма са основни за  Таити, затова една почивка излиза доста скъпо. Има луксозни хотели и цели курортни комплекси, които предлагат доста големи атракции. Островът е много красив със своите девственни плажове, панорамни природни пейзажи, сини лагуни и прохладни палмови горички. Таити е мястото за много влюбени двойки предпочели да прекарат меденият си месец тук.

Морските вълни и хубавото време са подходящи за морски атракции и спортове, а вечер може да се докоснете до културата на таитяните.  Кухнята е изключително богата на местни морски специалитети, а танците и песните може да ги слушате и гледате до зори. Магазините и бутиците на острова са на ваше разположение денонощно. Остров Таити е разделен на две почти еднакви части – Таити Нуи и Таити Ити.

Най-високият връх на острова е Ороена 2241 метра над морското равнище, а релефа е планински, така че любителите на природата ще се насладят на дълбоко нарязани долини, високи водопади Faarumai, Vaiharuru, Puraha, коралови рифове и лагуни. В акваторията на острова има много пещери, кухи скали и останки от древната цивилизация на полинезийците.tahiti view

Друга интересна атракция на Таити е сафари на четири колела. За един ден с високопроходима кола може да се разходите в сърцето на острова, както в долината Papenoo , така и по крайбрежната ивица. Може да опитате еднодневна  морска разходка с ферибот круиз и наблюдение на вулканичния  връх Moorea, буйните планински водопади и склонове, кристално чистата вода около вас и разбира се един прекрасен обяд.

Известни курорти с богата артистична програма за InterContinental , Manava Suite, Radisson Plaza и други, които са на самият бряг на Таити. Не пропускайте да посетите музеят на големият френски художник Пол Гоген, който е прекарал част от живота си тук, рисувайки главно жените на Таити в края на 19 век.

Според последните проучвания Таити и Бора Бора са най-желаните дестинации за туристите от цял свят. Разбира се цените са много високи, но си заслужава да се посетят. За тези от вас, които предпочитат да ползват услугите на круиз може да предложим такъв между Хавайските острови и Таити.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения