Мексико, много възможности за една прекрасна почивка


Пирамидите на маите и ацтеките в Мексико

Мексико е една доста екзотична страна, която предлага комбинация от древна култура и много разнообразна и красива природа. Страната е предпочитана туристическа дестинация, в която посетителите  могат спокойно да си    починат и да се отдадат на приятни занимания. По голямата част от територията на Мексико са планини, повечето от които вулканични.

 

Мексико, много възможности за една прекрасна почивка

В Мексиканският залив  е добре развит туризма, като предпочитани курорти са Акапулко, Пуерто Маркез и Пуерто Ескондидо.    В древноста по тези места е имало много добре развита индианска култура на маите, а по-късно и на ацтеките. Те са оставили много паметници на архитектурата – храмове, пирамиди и статуи, които днес са голяма атракция за посетителите.

Освен в Египет, големи пирамиди има и в Мексико, като разликата е във върха на съоръжението. Характерно за пирамидите на маите е, че горе върхът е отрязан и там всъщност се намира площадката, на която се предполага са се извършвали различни ритуали. Друго характерно за тях е  наличието на стълбище към върха и стъполовидни стени, за разлика от Египетските, които са гладки. Например такава е най-известната пирамида на Кукулкан в Чичен-Ица, както и храмовете в древния Тикал.

Все още е загатка как са построени тези произведения на древната архитектура, защо са на такива големи разтояния и в такъв голям период от време. Практически за 3000 години или за цялото  mexico pyramids monumentсъществуване на империята на маите са построени пирамидите в Тикал, Майапан, Пирамидата на вълшебника в Ушмал и в Чичен-Ица. В тях няма да намерите надписи с изключение на една намираща се в Паленке.

Тя е била използвана и за гробница, както и в Египет.  Ако пък сте дошли в Мексико да разпускате може да ви предложим дестинация в  Канкун, намиращ се много близко до природните паркове. Това е така наречената Ривиера на маите. Тук спокойно може да се излежавате на плажа, а за любителите на гмурканията предлагаме разходка до най-голямия бариерен риф в Северното полукълбо.

За природолюбителите сме приготвили посещение на два много известни парка – Xcaret и  Xel-Ha. Те са много близо  до курортите Плея дел Кармен и Канкун, така че имате доста възможности за една добра екскурзия сред екопарковете. Не случайно 3,5 милиона туристи всяка година предпочитат Мексико. Елате и вие..

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения