Туристите предпочитат круизите пред пътуване със самолет


Туристите предпочитат круизите пред пътуване със самолет

Всяка година  бързо набират  популярност морските  и речни круизи. Туристите не искат да загубят нито  минута от отпуската си губейки  ценно време по пътищата до достигане на желаната от тях точка. Те искат активно да  се забавляват  на борда на лайнерите.

Туристите предпочитат круизите пред  пътуване със самолет

По данни на Международната асоциация на туристическите оператори,  сред най-популярните туристически дестинации се открояват  особено тези в  Европа и Средиземноморието. След тях се нареждат страните от Южна Америка, Близкия Изток и Азия. Стабилно голям интерес има  към Индия, Камбоджа, Япония, Индонезия и Карибите.

Любопитното е, че постепенно намалява средната възраст за гостите на водата. През последните десет години круизите се посещават от по-млади туристи.  Преди това този вид почивка беше предпочитан главно от хора над средната възраст 60 и повече години, а сега числото на  45-годишните се увеличава. Въпреки това, тази промяна не се отнася до руснаците. Те започват да  пътуват още на 30-40 години.

Допълнително предимство на круизи е тяхната цена. За парите, които ще дадете ще посетите няколко страни. Разбира се, тази възможност е предвидена и за автобусни екскурзии, но корабите са много по-удобни от автобусите. В крайна сметка, по време на круиза може не само да се разхождате  свободно, да се  печете на слънце, да танцувате и ядете  в ресторант, но също и да ползвате спа процедури и още много други неща. Изборът е ваш.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения