Круизи по света


Забележителности на остров Оланго Филипини

Забележителности на остров Оланго Филипини, като  част от остров Себу е една от популярните дестинации в тази част на Земята.  Ако трябва да сме по-точни остров Оланго се намира между остров Мактан и остров Бохол. Най-интересните атракции тук са гмуркане с шнорхел в кораловите рифове, резерват Оланго и наблюдение на  мигриращи птици.

 

Туристите, които имат желание да дойдат чак дотук ще имат възможност да се насладят на дивата природа както на остров Оланго, така също и на сателитните острови Sulpa, Nalusuan, Caohagan, Gilutongan, Pangan и Camungi, които са част от тази дестинация.

Санта Роса е единственият град  пристанище, който се намира на западния бряг. Ландшафтът представлява мангрови блата, в които живеят различни видове птици и много комари. След като пристигнете на кея Punta Engano веднага може да си намерите такси до хотела, в който имате резервация. На ферибота спокойно може да превозите мотор, колело, но не и автомобил.

В южният край на остров Оуанго се намира Barangay San Vicente, защитена зона  с площ 920 хектара. Тук живеят много видове птици, повечето от тях са мигриращи. В рамките на парка може да се снима срещу малка такса. Дори влизането се заплаща, като на входа проверяват с какъв фотоапарат ще снимате за да може да се определи таксата. Най-честите посетители са птици от вида азиатски бекас, китайски чапли, блатни птици и чапли.

Крайбрежният риф предлага възможност за гмуркане край малките острови Nalusuan и Gilutongan. Площта е около 4,5 км² и се намира в района на Visayas. Ако сте начинаещи водолази може да потърсите услугите на център за гмуркане в Tamil Beach Villas. Главните места за гмуркане са разположени в северната част на остров Оланго до Mabini Point и Baring  в северозападната част на Santa Rosa.Olango landscape

Може да наемете моторна лодкаи да посетите най-близките острови, където ще намерите добри условия за гмуркане с шнорхел.  На остров Оланго има много населени места, в които може да намерите интересни сувенири или да ядете вкусни морски деликатеси. Филипинската кухня не се различава особено от азиатската кухня, може би подправките са малко по-различни.

Цените тук са по-ниски от остров Мактан и остров Бохол , защото остров Оланго не се рекламира особено от туристическите фирми. Ресторантите, които предлагат западна храна са в хотелите, но там е скъпо. Посетете така наречените „плаващи ресторанти“, до които се стига с лодка. Те се намират навсякъде в плитчините около остров Оланго. Храната е прясно уловена и с отличен вкус.

Цените са по-високи отколкото на острова, но си заслужава да се опитат. Въпреки селската атмосфера на остров Оланго цените на нощувките са високи и туристите с ограничен бюджет нямат работа тук. Повечето хотели предлагат вили с климатик  и в близост басейн, частен плаж и ресторант.

Повечето туристи предпочитат да си платят почивка на остров Мактан или остров Бохол и да организират еднодневен тур до остров Оланго. Ние посетихме още няколко места на Филипините като остров Миндоро и остров Лусон.

Най-известната снимка от остров Оланго е наречена „път в океана“. Представлява каменни блокове подредени като пътека в плитчината до една къща. Оттам се наблюдават птичето царство с помощта на бинокъл или далекоглед.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения