Може ли да се прави секс в космоса


Секс в космоса-наслада ли е или мираж

На симпозиум за космическите кораби, който се проведе от 30 септември до 2 октомври  в Орландо (Флорида, САЩ ) се  постави  акцент върху секса, възпроизводството и растежа в междузвездното пътуване, съобщава електронното  издание SPACE.com.

Може ли да се прави секс в космоса

Пътуване към дори най-близката звезда ще отнеме десетки или дори стотици години. Това означава, че в космическия кораб по време на полета ще се сменят  няколко поколения хора, смятат експерти. Въпреки това, дали това е възможно на практика, учените имат сериозни съмнения. 

Възможен ли е секс в космоса?

"Все още е неизвестно дали жителите на космическият кораб, могат да имат деца, и как тяхното развитие ще се повлияе от липсата на гравитация," - казва Дан Бъкланд  от Масачузетския технологичен институт. Има и други аспекти за които повечето хора тук на Земята не са се замисляли.

Трудно ли е да се прави секс в космоса?

"Раждането при нулева гравитация ще бъде катастрофално, тъй като силата на гравитацията вече няма да помага на новата майка – казва Атина Андреадис преподавател от Масачузетският университет.ekosistema na druga planeta

 По отношение на чистият секс би било доста трудно при тази нулева гравитация: няма надеждна опора и партньорите, винаги ще се удрят в стените на космическият кораб. Също така, помислете и за това: няма триене, няма съпротивление ".

В допълнение, доктор Андреадис посочва, че космически кораб, в който хората ще летят толкова много време ще им трябва напълно самостоятелна екосистема, която на сегашното ниво на технологиите все още не е възможно.

Накрая, дори ако хората в крайна сметка стигнат до друга планета, с подобни условия като  на Земята, тя едва ли ще е напълно идентична с нашата планета. Това означава, че заселниците ще трябва в една или друга степен да са ангажирани в тераформирането, което е свързано с цял куп нови проблеми , от етически до технически.

Нека отбележим,  че междузвезден полет на голям космически кораб с изменящи се на борда му  поколения хора  са  описани в доста голям брой фантастични романи. 

Като пример можем да споменем, историята на  "Загубеният  рай" (Paradises Lost) , един малък шедьовър на американската  писателка Урсула Ле Гуин.

Вярно е, че го е измислила за кораба "Дискавъри" на който се поддържа постоянно една изкуствена гравитация равна на Земята, която премахва повечето от по-горе описаните трудности.

Симпозиумът, който получи името си „Стогодишен проект на космически кораб” на НАСА имаше за цел да обяви проект  в областта на изследванията за началото на междузвездното пътуване през  2100 година.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения