Астрономия и космос, вселена, Новини Космос


Водата е дошла на Земята от Космоса.

Звездната  система , която се намира в съзвездието Хидра съдържа газ и прах във фотопланетарният  си диск. Според астрономите там има  толкова много вода, че ще е достатъчно да запълни хиляди пъти всички океани  на Земята.

Това съобщава, Онлайн изданието  SPACE.com позовавайки се на статия на учените от обсерваторията Лайден в  Холандия и публикувано в днешния брой на  списание Science.

Това е планетарен диск, разположен около младата звезда TW Hydrae. С помощта на  космическия телескоп "Хершел"  на Европейската космическа агенция (ESA) холандските изследователи са открили голямо количество вода. 

От къде е дошла водата на Земята?

Тя е концентрирана под формата на лед на повърхността и според експерти по-студените области  на диска много наподобяват начина, по който се формират кометите.

Това откритие подкрепя хипотезата, че  водата вероятно е донесена на Земята от комета . Очевидно, че това е валидно и за другите планети, на които има вода.

Хипотези за възникване на водата на планетата ни

"Сега ние знаем, че големи залежи на вода под формата на лед се  съхраняват  в газови дискове, готови да се интегрират в тялото на комети, - казва Майкъл Hogerheyde, водещ автор на изследването. constellation Hydra

- Разбира се, част от тази вода може в крайна сметка да стигне до сухи подобни на Земята планети.

Там  се създават океаните и възниква евентуално живот ".Между другото, има една теория, че кометите и астероидите са донесли на Земята не само вода  , но също и живот . 

"Бомбардиране" на нашата планета, според някои учени преди четири милиарда години  е добавило разтвор с необходимите елементи в океаните, необходими за  появата на живота. 

Съзвездието Хидра е най-голямото  от всичките осемдесет и осем съзвездия  на небето. Въпреки големината си, то много трудно се забелязва, защото е съставено от слабосветещи звезди.

През поролетта е най-добре да се наблюдава в южното полукълбо. Основно 14 са по-ярките звезди, които образиват дълда чупеща се линия

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения