Може ли една жена да е съвършена


Ах какво блаженство е да достигнеш съвършенство

Всички се стремим към съвършенство:перфектен маникюр,прическа,грим,без петънце по репутацията, както да преминете през целия град в дъждовно време и да останете без капка върху дрехите си.Работа,която да вършите със задоволство и толкова добре,че да не могат да ви упрекнат в нищо,а свободното време(личното) да търсите перфектия мъж.Вие сте перфекционист!

Може ли една жена да е съвършена

Да уточним,че перфекционизмът е качество обхващащо различни сфери от живота,едни предпочитате,други-игнорирате!Например: можете да погледнете абсолютно безразлично на дебелия слой прах върху нощното шкафче,а в същото време да сте идеалният приятел!Ако се привържете към някого и го издигнете на пиадестал,и между другото сами постоянно участвате в кастинг за най-добрия приятел,дори да не го осъзнавате.На каквото и да се отдадете е важно да го правите със страст...Като цяло перфекционизмът е различен!

Перфекционизъм във външния вид:

Положителното:По тялото ви няма излишно окосмяване,а прическата ви също е безупречна!Лицето и тялото ви показват върховете в козметиката.Красив грим допълва и без друго  перфектната визия,а стилът на обличане е измислен от вас и вашето въображение,така ставате неповторима!

Отрицателното-5 или 6 часа  на ден се борите за да достигнете ‘’божествен’’вид и все пак рядко оставате доволна от това,което виждате в огледалото!И не е нужно да сте отрупана с парцали за да изглеждате добре!Десетте чифта обувки и чанти бързо излизат от мода и само ги трупате ..и трупате...И най-лошото-задаващите наченки на целулит..и парите,които бихте отделила за липосукция вече са отишли да рокля с известна марка.И изведнъж постоянното главоболие физическите ви и финасови ресурси са се изчерпали...

Извод:перфекционизъм,когато става въпрос за външен вид-добре!Но не и дотолкова,че да ви отхващат комплекси или чувството ,че не сте съвършена,е това е прекалено!Трябва да проумеете ,че изглеждате добре и да живееш,а не да живеете за да изглеждате добре!

Перфекционизъм в любовта:

Положително:в избора ви за Него винаги подхождате в повишено внимание!Но единият от вашите ухажори е с ниска заплата,а другият с неприлично големи уши!Започвате да се оглеждате за мъж ,отговарящ на вашия идеал,и всеки път се оказва,че не е Той..Човек без перспектива,нежелаещ сериозно обвързване..Друг пък няма и представа от романтика и ухажване..И накрая сте изхвърлила цяла дузина мъже ,търсейки перфектния за съвършенството ,което сте,т.е. вие!

Отрицателното:Сортирането на мъжете с техните недостатъци става ваше хоби..От безизходица от неуспехите си изпадате в депресия,граничеща с отчаяние..Няма вече ‘’рицари’’,но какво от това,ще чакате своя принц на бял кон..

Извода:в 99% от слуаите,в които търсите идеалния партньор сте отбречена на самота.Губите години в търсене и не достигате до момента на дългоочакваното щастие....

Перфекционизъм на работното място:

Положителното:Благодарение на своята точност,чувството на отговорност и отдаденост се изкачвате бързо по професионалната стълбичка.Справяте се с всяка поставена задача,вие сте ултра-надежден служител,незаменима сте!!!

Отрицателното:с успехите си спечелвате толкова врагове,колкото и представа си нямате,започват да говорят зад гърба  ви и за разлика от колегите си вече имате проблем в корема,нервите и т.н.

Извод:перфекционизмът е враг на кариерата!Сама вдигате летвата толкова високо,че идва време,когато сама не можете да я прескочите!

ДА СЕ СТРЕМИШ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО-една благородна страст.Да се стремите да си все по-добър и по-добър...добре!Но в никакъв случай не бягайте от своя собствен стил!Не поставяйте външния вид,любовта и кариерата със статус’’смисъл на живота’’!Животът не е, за да гоним някакви високи принципи,той е за да се живее!

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения