Подвизи на Били Хлапето?


Какво е инстинското имена Били Хлапето?

Били Хлапетето роден като Хенри Маккарти в Ню Йорк. Уилям Х. Бони е само един от многото му псевдоними, който използва, когато бил осъден на смърт. Той е роден в Ню Йорк, но майка му Кетрин се преместила заедно с него и брат му Джо в Уичита, Канзас през 1870г. По това време Уичита били център на търговията с добитък. Според един вестник от онова време ,, тук пистолетите са многобройни като боровинките”. През ноември 1870г. градът наброявал 175 къщи и около 800 жители.

Подвизи на Били Хлапето?

Госпожа Маккарти била добре известна в града заради нейната пералня  на Норт Мейн Стрийт. По-късно семейството се премества в Санта Фе, Ню Мексико, където майката на Били се омъжва за фермера Уилям Антрайм.

В пустинята на Ню Мексико Били започва да краде добитък и да се прочува с боравенето си с пистолетите. През 1879г. със 17 извършени убийства той получава амнистия от губернатора на Ню Мексико Лу Уолъс, днес по-добре известен като автор на ,, Бен Хур”, най-продавания роман на 19 век.

Били се предал, но после размислил и избягал от затвора. Бил преследван и накрая убит от Пат Гарет през 1881г. Все пак през това време изпратил серия писма до Уолъс, умолявайки го да спази обещанието си за амнистия. Тези молби останали без отговор.

Въпреки официалния смъртен акт постоянно се носели слухове, че е жив. През 1903г. следващия губернатор на Ню Мексико постановил случаят с да се преразгледа, за да се установи дали Били действително  е мъртъв и дали е  заслужавал да бъде амнистиран. Това разследване така  и не е завършено.

През 1950г. един участник в ,, Шоуто на Дивия Запад” на Бъфало Бил, наречен Бръши Бил Робъртс, твърдял на смъртното си легло, че той всъщност е Били Хлапето.

Твърди се, че Били Хлапето е действителната личност, която най-често  е била  изобразявана в киното. За него се разказва в поне 46 филма. Името Били Хлапето станало широкоизвестно едва в последната година от живота му. Дотогава той бил известен просто като The Kid.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения