Намерена певица сред гробовете на фараоните


Ново откритие за гробовете на Фараоните

В долината на царете бе открита гробница от   археолози при университета в Базел Швейцария. Това се съобщава от BBC News. Според надписите на погребалната дъска, Нехмес Бастет  е служила  по време на царуването на фараоните от XXII династия (около 945-712 г. пр.н.е.) в храма на бог Амон Ра, и е била дъщеря на главния свещеник на храма.

Намерена певица сред гробовете на фараоните

Самото   откриване на гробницата направено от  Сюзън Бикел и Елина Полин-Гроте  от университета в Базел, с участието на Мохамед ал-Биали, главния инспектор по антики в Горен Египет. Елина Полин-Гроте  обясни, че гробницата е била първоначално предназначена не за певицата, но след около 400 години след първото погребение е била използвана отново.

Ритуални погребения в древен Египет

Мохамед Ибрахим министърът на антиките на Египет, заяви, че важността на това откритие е голяма.

Това показва, че по време на XXII династията в Долината на царете са били погребвани не само владетели, и свещеници, а в действителност, обикновените хора. Професор Бикел заяви, че има и други гробници, които  не са на владетели, които датират от XVIII династия Фараоните (1500-1400 г. пр. н. е.).

Нека ви припомним , че през 2010 г. екип от археолози от Русия и САЩ под ръководството на Елена Пищикова откриха в Египет, гробницата на един свещеник Карахамун. Гробницата датира от епохата на XXV династия (около 775 г. пр. Хр) и се намира в западната част на Луксор.

Всичко за погребенията на фараона и свещениците

Тези проучвания са проведени в рамките на по-голям проект в защитената зона за погребения Ел Асасив, където са разположени гробовете от Новото царство, както и по-древни гробници  до XXVI династия.ритуален гроб в древен Египет

А малко преди това в Египет са открити гробове на работници , които са построили пирамидите на фараоните преди повече от четири хиляди години. Установено е, че работниците, които са сътворили едно от чудесата на древността, редовно са яли месо и са работили на смени от по три месеца.

В допълнение, за тях е било  чест да бъдат погребани  до творението създадено от  ръцете им. Тези факти предполагат, че строителите на пирамидите не са били роби, както се е считало преди.

Самите  гробници  на работниците са били построени от кирпичени тухли и покрити с бял варовик.Формата им  повтаря формата на големите пирамиди на фараоните, намалена многократно. Най-интересната от откритите гробници е принадлежала на работник на име Иду.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения