Напътствия за ускоряване на PC


Седем начина да ускорите вашия компютър

Всеки е имал проблеми с компютъра си - да зареди или някои  програми да се отварят трудно, както и уеб страници. Понякога ви идва просто да ударите с юмрук екрана.

Но почакайте! Не го правете! Опитайте тези прости трикове по долу описани и ще усетите разликата осезаемо.

Напътствия за ускоряване на PC

1. Изтриване на стари файлове.

Отворете  вашите папки и  изтрийте всички снимки или документи, от които не се нуждаете. Допълнителните файлове заемат пространство на твърдия диск  и натоварват вашата машина да работи добре и  безпроблемно. Просто прегледайте файловете. 

2. Изпразнете кошчето  или рециклирайте папката.

Това че  файлове са в кошчето, всъщност не означава те са си отишли, докато не ги изтриете окончателно от кошчето те няма да се махнат от хард диска ви. 

3. Изтриване на програми, които не използвате.problemi s komputara

Това е лесно, понякога просто  си изтегляте програмата, която всъщност използвате само веднъж и после забравяте за нея. Погледнете дали случайно нямате и вие такава в  "Старт" менюто – „Контролен панел” – „Добавяне и изтриване на програми” и  се отърве от всичко ненужно. 

4. Обърнете внимание на това, кои програми ви се зареждат при стартиране на компютъра.

Наличието на твърде много отворени програми, ще  забави вашата машина. Така че се уверете кои всъщност програми ви трябва и използвате и кои не. Премахването става по същият начин описан в точка 3. 

5. Съхранявайте вашия рутер за Интернет, далеч от магнитни полета.

Дръжте вашия безжичен рутер за Интернет, далеч от други безжични комуникационни устройства като клетъчни телефони и безжични телефони. Така връзката ви ще се подобри чувствително.

6. Загасете PC-то си всяка вечер.
Опитайте се да изключите компютъра си когато не го ползвате. Когато компютърът ви е изключен, частите  вътре не работят и така се запазват за по-дълго време и се удължава живота им. А и не на последно място ще спестите енергия. problemi s visokite tehnologii

7. Почиствайте твърдият диск или го дефрагментирайте.

Това най-вече се отнася за операционнната система Windows, но и други операционни системи имат подобни възможности.С Disk Cleanup ще изтриете временните интернет файлове и "бисквитките", оставяйки  вашия твърд диск чист за да управлява коректно всички разширения и приложения.

Правете го веднъж седмично.Дефрагментиране и  компресиране на  информацията (файловете) правете веднъж месечно. На пръв поглед изглежда че ще загубите доста време в изпълнение на тези наши препоръки, но повярвайте ми това ще ви се върне десетократно. Надявам се да сме ви били полезни.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения