Гугъл излезе на пазара с очила „увеличена реалност”


Нова високотехнологична разработка очила на Гугъл

Интернет компанията Google представи поредната си новост - видео очила проект стъкло. Разработката  прилича на рамка за очила с вграден микрофон, камера за видео и малък  екран, построен над дясното око. Там се показва разнообразна информация за потребителя, съобщава BBC News. 

 

Гугъл излезе на пазара с очила „увеличена реалност”

Както става ясно от една видео реклама, разработчиците предоставят на клиента 14 различни услуги, включително информация за времето, местоположението на потребителя и посоката на неговото назначения.

Предложенията за услугите са получени в резултат на анализ на действията на потребителите или ситуации, в който тя фигурира.

Последни иновации на Гугъл

Например, когато един млад човек се взира в дисплея, очилата може да му помогнат да си спомни коя дата е в момента, насрочена за вечерта, и дали скоро времето ще се промени и ще завали дъжд. Очилата могат да предупреждават, че потребителят е получил SMS  и съответно да напишат отговора, който  той ще продиктува.

 

 Сред другите услуги са: картографска услуга Google Maps, за да не се отклонявате от пътя, който дава възможност да правите снимки и да ги споделите с приятели, както и услуги с  видеоконференции.

Очилата  също така разпознават гласови команди, възпроизвеждат музика и имат възможност за достъп до Интернет. Според слухове, така нереченият проект Стъкло ще влезе в продажба по-късно тази година и  те ще струват между  250$ - 600$.очила на гугъл

Припомнете си, че миналия месец, финландската компания Nokia въведе не по-малко оригинална  иновация: вибрираща татуировка, за да предупреди потребителя, че има едно телефонно обаждане или получен  SMS. Заявлението за патент е подадено в търговските офиси на  САЩ.

 Както беше планирано от Nokia, изобретението разчита на  броя на клетките на кожата, или по-скоро на ръката, корема, ноктите на пръстите, където се намазват с  феромагнитен материал, който в последствие комуникира с мобилно  устройство. Има различни варианти на иновацията, като самото прилагане на феромагнитният  материал се  татуира, щампова  или впръскване.

 За различни поводи като гласово повикване, текстово съобщение, предупреждение за изтощена батерия и други неща - ще бъдат използвани  различни видове вибрации. 

Този  магнитен етикет може да се използва за идентифициране на търсещия потребител.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения