Разрешиха на Турция да гледа YouTube


Разрешиха на Турция да гледа YouTube

Турция  вдигна забраната за достъп до YouTube след като беше премахнато  видеото обиждащо  първият президент на  Турция , Мустафа Кемал Ататюрк, съобщи  Ройтерс. Според турския наказателен кодекс, обида на турската нация и нейните институции, е престъпление.

Разрешиха на Турция да гледа YouTube

Пълната забрана, въведена през май 2008 г. бе  широко дискотирана, не само Европа, но дори и от Абдула Гюл , президента на Турция в  своята собствена страница в Twitter. Представители на YouTube писаха  в събота: "Получихме информация, че някои хора в Турция отново имат достъп до YouTube ... Ние искаме да се изясни, че е замесена трета страна не  YouTube и както изглежда някои клипове са били изтрити, но не  YouTube в Турция, използвайки автоматичния механизъм протест за  авторските права. Ние разследваме, дали това действие е в съответствие с нашата политика за авторското право.

Групата за защита на правата на човека и Асоциацията за защита на медиите отдавна настоява, Турция, която е кандидат за членство в ЕС да преработи своите  ограничения за  достъпа до интернет пространството. Според една поверителна информация  такава група е започнала с ограничения на достъпа до порнография и други неподходящи за деца сайтове и  повече от 5000 сайта са били рестриктнати.

Турските интернет доставчици забраняват YouTube. През март 2007 г., те  блокираха YouTube, тъй като там се е появил  филм, който  обижда  Ататюрк, осквернява се снимката му и невярно са  представяни някои  факти в биографията му, които в Турция се счита за престъпление. И през септември същата година, турските власти отново блокираха достъпа до видео услуга YouTube. Турски съд издаде заповед за блокиране на сайта,  защото е имало пусната жалба на един турски жител, който твърди, че в  YouTube е публикуван  видеоклип за Турция с обиди към първия  президент Мустафа Кемал Ататюрк, както и  на министър-председателя  Абдула Гюл и премиера Реджеп  Ердоган.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения