Легенди за златото


10 мита за златото

Златото е метал пазен в  хранилищата като стойност  и символ на богатство в продължение на хиляди години. Това не означава обаче, че  инвеститорите го разбират .Златото  е инвестицията феномен на десетилетието. През последните 10 години, инвеститорите в злато са увеличили  почти пет пъти парите си.

Легенди за златото

Тези инвестиции, изглежда привличат вниманието на хората и се стига до момента да се говорят повече  глупости и митове за  златото, от колкото истини. С риск да разпалим  тези ще ви предложим  10 мита за златото:

Митове и легенди за златото

1. Златото е надценено. Как може някой да знае това? Никой  не знае  стойността на златото, така че е невъзможно да се каже с увереност, че то е надценено или подценено.

2. Умните пари отдавна се отеглиха  от златото. Наистина ли? Хората казват, че това се е случило още преди пет години. И все пак тогава защо  Джон Полсън  има близо $ 4 милиарда в злато, а  Джордж Сорос  $ 650 милиона.

3. Златото е рай. Нека припомним само, че от 1980 г. до 2000 г., то загуби повече от четири пъти от покупателната си способност. По време на катастрофата от 2008 г., то падна почти една трета. Ако на това му викате сигурност.... Златото е само един актив и нищо повече.

4. Златото това са  истински пари, а парите са  създадени от правителството и са само една  хартия. Какви глупости. Единственото нещо, което можем да кажем за парите е, че общество ги приема  като такива. Вървете в  Африка и предложете от едната страна пари, а от другата  храна, цигари и алкохол. Хората ще вземат това, от което се нуждаят а не злато или някакви хартийки.

5. Златото на стоковата борса е  по-печелившият  начин за инвестиране отколкото в  злато като метал. За пример можем да дадем  Уолстрийт. Каква е реалността: Да имате активи в злато  понякога  е печелившо, а понякога не. Всичко зависи от цената, която плащате.

Продължение...

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения