10 мита за златото - продължение


10 мита за златото - продължение

Златото е метал пазен в  хранилищата като стойност  и символ на богатство в продължение на хиляди години. Това не означава обаче, че  инвеститорите го разбират .
Златото  е инвестицията феномен на десетилетието. През последните 10 години, инвеститорите в злато са увеличили  почти пет пъти парите си.

10 мита за златото - продължение

6. Малките запаси от добив  на злато са по-сигурни. Разбира се, всяка придобита малка златна мина е много рискован ход. И наистина, в зависимост от цената, която плащате, малките мини  понякога предлагат много по-добър залог от по-големите дружества на ценният  метал. (Виж точка № 5.)
Познаването на начина, по който работи фондовата индустрията  дребните играчи  вероятно по добре ще се справят (меневрират) в ситуациите.

7. Златото е много по-добра инвестиция от другите благородни метали. Наистина ли? Защо? За пореден път заявявам , че всичко зависи от цената. През дълги периоди, среброто  и платината, като че ли  маршируваха в същата посока като  златото. През  последните 20 години, среброто се покачи спрямо златото  с 25%, платината с 5%.

8. Златото е запазило своята покупателна способност в продължение на хиляди години. Трудно е да се смята, че  сериозните  хора ще повярват в това. Ние не можем дори да получим достоверна информация от преди 50 години, да не говорим от древния Рим. Знаело се е, че  тога при Цезар наистина е  струвала  1 унция злато, същата като да си купиш костюм  днес? Но каква точно тога? И какъв костюм? Мога да си купя костюм за $ 300, а мога и за $ 500 .Налице е широко разпространения мит , че в Библията за унция злато може да се купят "300 хляба." Никой до този момент не е в състояние да представи съответните библейски справки. Освен това, дори и ако златото е "запазило своята покупателна способност преди  3000 години", това просто ще означава, че то произвежда реална, коригирана с инфлацията доходност 0%. , а защитените от инфлацията държавни облигации ще ви дадат  инфлация плюс 2%.

9. Златните взаимноспомагателни  фондове са много хубаво нещо. Няма начин. Трябва да гледаме под масата какво става. Vanguard Precious Metals and Mining (VGPMX) дори не са вече  златен фонд, а Морнингстар  инвестира в общия добив на злато и свързаните с него дейности.Златните взаимноспомагателни  фондове дори не инвестират злато в себе си, а  акциите на минните компании  са още едно доказателство, че златото е едва ли нещо повече от собственост.

10. Винаги трябва да имате 7% ресурс  в злато за сигурност. Това се превърна в лозунг. Но защо 7%? Ако другите  93% от капиталите ви ги загубите тези  7% няма да ви помогнат  много, дори и да речем, че цената на златото  се удвои. Както обикновено, тези неща зависят от цената, която плащате

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения