Всички тайни за Кока колата


Може ли Кока колата да разложи сурово месо за един ден?

Колата може да разтвори парче месо за една нощ, затова тя разяжда и стените на стомаха.Откакто съществува кафявата газирана напитка, за колата се разказват какви ли не приказки.

Всички тайни  за Кока колата

Освен гвоздея, който колата може да почисти от ръжда (което разбира се е истна!), винаги се посочва за пример и парчето месо, което изчезва за една нощ, ако се сложи в кола.

Вредни съставки на кока колата

Това е пълна безсмислица и може да се опровергае, ако направите опита сами.

На следващия ден парчето месо наистина не изглежда много апетитно, но в никакъв случай не изчезва от накисването в колата.

Статистика за кока колата в световен мащаб

Стените на стомаха са покрити с много устойчива лигавица, която все пак издържа и на високопроцентов алкохол (поне в умерени количества), и  на мазно месо.вредна ли е кока колата

Колатa дори има успокояващо дейсвие върху стомашно-чревния тракт.

Някои от съставките и, като фосфорната киселина, се съдържат например  в лекарствата, изписвани при диария.

Макар да не се знае точният състав на концентрата на Кока Колата, основните елементи са: вода, захар, кофеин, карамел, фосфорна киселина, сок и др.

Както всяко нещо ако се употребява в умерени количества не вреди.

Ако обаче се пристрастите и редовно консумирате Кока Кола, според едно от проучванията е, че ще имате ниски нива на калций и аскорбинова киселина, което ще е причина евентуално да се разболеете от остеопороза.

дистрибутори на кока колаДруг вид опасност е, че била много калорична и замествала някои от храните при децата, които пиели Кола. И това не е много вярно защото някои  лекари даже включват тази газирана напитка в диетите на някои пациенти.

В последните години се води широка кампания срещу колата и има забрана в някои училища да се продава, защото децата имат проблеми със затлъстяването.

Спад от 3% за последната година е отчетено от корпорацията, която в отговор на тези обвинения налага нови безалкохолни напитки за деца с по-голямо съдържание на мляко.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения