Испанците се състезават за най-дълъг следобеден сън


Испанците се състезават за най-дълъг следобеден сън

За да се запази традиционния испански обичай да се спи след обяд (следобедна почивка), жителите на Мадрид са решили да вземат участие в един вид състезание, казва кореспондент на  Асошиейтед прес.

Испанците се състезават за най-дълъг следобеден сън

Те се установяват да спят на специално предназначени сини  дивани в средата на оживен търговски център.(виж снимката).

Идеята за конкурса идва от факта, че съвременния начин на живот е унищожожил традицията да се спи след обед , и съвременния  испанец  вече не го прави. Затова , „състезателите” демонстрират  способността си да организират   следобеден сън дори в сърцето на съвременния живот - в средата на търговски комплекс.

Съдията  със суров поглед облечен в тениска с букви  ZZZ заема позиция на кулата в центъра за  охрана на пазаруването. Нейните отговорности включват измерване на дишането и сърдечната честота на хора, които спят.

Формират се  групи от по 5 души и им се отделят 20 минути. През това време те трябва да заспят  и да спят толкова дълго, колкото е възможно. Хъркането и причудливи пози с възглавницата  по време на съня с пижами, под любопитният поглед на  публиката носи допълнително точки. За 9 дена, през което време се е провеждало  събитието и по 8 сеанса на денонощие, на 5 сини дивана общо 360 души са подкрепили  един здравословен  следобеден сън.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения