Самодоволната усмивка – какво показва всъщност


Самодоволната усмивка – какво показва всъщност

Самодоволното хилене може да се проявява в няколко форми. Обик­новено устните са стиснати, а едната им страна - леко повдигната. Ако ъгълчето на устата е вдигнато, това може да е гальовно саркастична усмивка.

Самодоволната усмивка – какво показва всъщност

Ако горната устна е повдигната, вероятно става дума за поди­гравателна, по-презрителна и осъдителна усмивка. Самодоволното хи­лене се смята за вид усмивка, но за мен е по-скоро сатанинско хилене.

Самодоволно хилене=самодоволна усмивка

На пръв поглед самодоволното хилене може да изглежда като обик­новена усмивка - ъгълчетата на устата са извити нагоре, в края на кра­ищата. Но честно казано, ако човекът иска да покаже, че е щастлив, той ще се усмихне.

Самодоволната усмивка изразява още нещо - намек за цинизъм, самонадеяност или превъзходство, леко снизхождение, нотка на съмнение или презрение.Някои хора използват самодоволната усмивка за да ни подценят.

Подобно на скептично вдигнатата вежда, самодоволната усмивка показва на дру­гите в групата, че този човек в усмивката на Джулия Робъртсдействителност не приема аргумента ви и може да се опита да убеди останалите в своя начин на мислене.

Видове усмивки и начина им на възприемане от околните

Джордж Буш използва тази самодоволна усмивчица доста често по време на пре­зидентските дебати през 2000-та и 2004-та година, за да внуши на ауди­торията: „Не вярвам и думичка от онова, което казва опонентът ми.“ Кото цяло избягвайте този вид усмивка, и я използвайте евентуално за  за флиртуване.Самодоволна­та усмивчица е саркастична, тя е дръзка и може да бъде в известен смисъл секси.

Тя казва: „Аз съм уверен в себе си“. Брус Уилис я владее прекрасно...

Но независимо дали сте мъж или жена, можете свободно да използва­те версията с вдигната в единия край уста, докато изкусителният ви поглед накара обекта на желанието ви да разбере, че имате добро чувство за хумор, още преди да сте започнали да говорите.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения