Какво предтвалява социалната усмивка


Какво предтвалява социалната усмивка

В социалната усмивка мускулите издърпват крайчетата на устните навън, но не нагоре, както правят при искрената усмивка. Освен това не се наблюдава подчертаната назолабиална бръчка, линията, която минава от външния край на носа и се спуска към ъгълчето на устата.

Какво предтвалява социалната усмивка

Но докато в течение на деня не могат да се видят много искрени усмив­ки, тези любезни социални усмивки поддържат общуването с познати­те ни приятно и леко.

Щастливите хора обикновено биват обвинявани, че са скучни и едноизмерни, отношение, резюмирано от прочутото изречение на Толстой: „Всички щастливи семейства си приличат. Всяко нещастно семейство е нещастно по своему.“ Изследванията обаче показват, че хората, които отправят социални усмивки, биват възприемани не само като по-малко доминиращи и по-приятни, но и като по-интелигентни.

Как да различаваме различните човешки усмивки?

Скорошно из­следване твърди, че когато се усмихнете на някого, с когото се размина­вате, осем пъти по-вероятно е той да ви се усмихне. Ето защо според мен най-лесният начин да оправите собственото си настроение е да се усмихвате на другия. Когато той ви се усмихне в отговор, и двамата ще попаднете в огледалната зала на позитивните емоции.социална усмивка на политик

Как да усъвършенстваме собственната си усмивка?

Усъвършенствайте собствената си социална усмивка. Една хубава социална усмивка е средство, което разширява възможностите ви, както в обществото, така и в бизнес света. Многобройни изследвания твърдят, че хората, които се усмихват, биват възприемани като по-доброжелателни, честни, любезни, мили, общителни, щастливи, флиртуващи, успешни и привлекателни. Това трябва да ви обърне внимание колко важен е езикът на тялото. Ако не харесвате социалната си усмивка, можете лесно да си „изобретите“ нова.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения