Доматеният сок – богат избор от витамини


Доматеният сок – богат избор от витамини

Всеки човек по различен начин използва доматеният сок. Някои го пият направо заедно разбира се с водка, други го приемат с яденето и то по няколко пъти на ден, а трети въобще не го понасят и още със споменаването на името домати получават дискомфорт.

Доматеният сок – богат избор от витамини

Но всеки трябва да знае,  че  доматеният  сок съдържа цялата гама от полезни вещества за организма. В него ще намерите и попълните в тялото си нужните за вас  витамин С и B. В доматеният  сок има  каротин, което е много необходимо за нашето тяло. В същото време, доматен сок, не е високо енергийна храна  и затова може да се използва и за хора с наднормено  тегло. Ако привикнете и пиете по  най-малко две чаши доматен сок на ден , вие ще попълните цялата си дневна дажба от  витамин А и В.

Желателно е да се пие пресен доматен сок, но той може успешно да се консервира. Освен това се счита, че доматеният сок е добра храна при заболявания с нарушение на обмяната на веществата, като артрит, затлъстяване, захарна болест.

Пиенето на  доматен сок се препоръчва в продължение на половин час преди хранене, за да спомогне за по доброто смилане в стомаха на  храната която ще попадне в последствие. Много хора добавят в  доматения  сок и сол. В действителност, той е много вкусен , но лечебните  свойства със сол значително са намалени.

Солта може да бъде заменена, като се добавят сок от нарязан магданоз, копър или чесън. Пастьоризираният доматен сок запазва витамите  си в продължение на 2 години като загубите са минимални.
Да не се пие доматен сок при  язвена болест и отравяне.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения