Вреден ли е коктейла след работно време


Кой се напива по-бързо, мъжете или жените ?

Да пием лек замайващ коктейл след работа може да се окаже доста вреден навик. Според учените това  заплашва черния ни  дроб, но ако се лишим и от това малко удоволствие след тежкият работен ден, какво друго ни остава!!

 

Вреден ли е коктейла след работно време

Интересното е,  че много от нещата, които харесваме се оказват и доста вредни. Според електронното издание “Daily News” да пиеш коктейл след работа от една страна разпуска организма, но от друга страна доста вреди.

Данните сочат, че повече от 60% от служителите в офисите редовно консумират алкохолни коктейли, с което облекчават натрупалия  се през деня стрес от работата. А 33% от тях заявяват, че самата мисъл за питие след работа им носи приятни емоции, които ги карат да се облизват предварително.

Всъщност проблема им не е в това, че си пийват , в което няма нищо нередно, а във факта, че това става вреден навик, който с времето повишава риста от рак и други чернодробни проблеми. Друг момент, на който трябва да се обърне внимание е кой колко трябва да пие ?

Има доста статии написани по темата, и според едни алкохола в малки количества е полезен за организма и кръвоносната система, а според  други той би трябвало да е табу. В миналото например жената е пиела алкохол само по нова година и на семейните празници, а мъжа е бил превилигирован и си е пийвал по-честичко. Дали обаче заради тази причина жените се напиват по-бързо?zeni piqt kokteil

Според тестовете направени от британските специалисти причината е друга. Мъже и жени с еднакво тегло са консумирали еднакво количество алкохол.  После те са подлагани на различни тестове, свързани с вербалната комуникация  и коордонацията им. Фактите неуспоримо показват, че алкохола интоксикира по-бързо нежният пол.

Обаче това няма нищо общо с хормоните, а по-скоро с количеството вода в женският организъм , което е значително по-малко от това на мъжете. С други думи казано по-малко вода – по-голяма концентрация на алкохол. Същото се отнася и за махмурлукът.

Именно по-малкото количество вода в организма на жената води до по-тежък махмурлук. Главоболието от погълнатият алкохол през изминалата нощ се получава от свиването на мозъчната мембрана заради дехидратацията от алкохола. Така че мили жени умната с вечерните питиета и нека приемането на вечерен коктейл да не ви стане навик. Както са казали мъдрите хора, „Всяко нещо в умерени количества не е вредно”.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения