Разхлаждаща газирана лимонада срещу летните жеги


Да си направим сами разхладителна напитка

Най-освежаващата напитка през лятото си остава лимонадата. Лесно се приготвя в домашни условия и е сравнително ефтина от гледна точка на необходимите продукти.


Разхлаждаща газирана лимонада срещу летните жеги

Лятото ни зарадва и тази година с множество температурни рекорди и поради тази причина ни трябва нещо разхладително като напитка.

Тъй като всички продукти са абсолютно наторални и няма никакви консерванти и оцветители, домашно приготвената лимонада ще ви дойде на помощ за да се почувствате много по-добре, по-бодри и отпочинали тъй като в нея се съдържа голямо количество витамин С.

Ето ги и необходимите продукти, които няма да ви изненадат, защото те са ясни. 5 лимона, 70гр. мента като razhladitelna napitkaбилка, а не като алкохолна напитка, литър и половина газирана сода с вкус на лимон и 150 гр. захар.

Начин на приготвяне:

Нека започнем от лимоните. Изстискайте ги здраво, може и със сокоизтисвачка. След това да приготвим захарният сироп. Заливаме с гореща вода 150-те грама захар и с пасатор или миксер разбиваме докато се разтопи захарта.

После слагаме листенцата мента и отново бием с миксера, докато всичко стане еднородна смес. Вземете голяма кана и прецедете захарния сироп с ментата и добавете изцедения лимон. Накрая добавете и содата лимон и разклатете готовата течност.

Декорирайте така приготвената напитка с подходящи листенца (може и да са ментови). Наздраве и приятно разхлаждане.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения