За и против суровите храни


За и против суровите храни

Има учени които смятат, че трябва да приемаме само сурова храна. Както е казал един древен медик Хипократ: „Приетата храна е нашето лекарство”, което ще рече, че начинът ни на хранене ограничава болестите и резултата е по-рядко боледуване.

За и против суровите храни

Термообработената храна от своя страна  изтощава организма и убива полезните микроорганизми. Има заболявания, които се дължат на свръхизобилие от полезни елементи в храната за сметка на други, които липсват.

Термообработката на животинските храни увеличава мазнините и протеините и убива витамините, които помагат срещу болестите.

Всичко това, което беше споменато досега са преки заболявания от приетата храна. Непреките болести се причиняват от инфекции. В човешкото тяло има голям брой микроорганизми, които са полезни.

Суровоядство полезно ли е? 

Обаче при неправилно приемане на храната, клетките се изхабяват и се израждат като предизвикват инфекции. Хората приемащи сурова храна смятат, че когато се изварява храната, се унищожават както вредните микроорганизми , така и полезните.qdene na surova hrana

 Та нали в природата сме заобиколени от микроби-както във водата , така и във въздуха.. Най-вероятно е самата термообработка да убие в нас съпротивителните сили, които всеки организъм притежава.  Как се образуват раковите клетки?Те са потомци на на дегенериралата храна (мъртвата).

Зависи ли образуването  на раковите клетки от храната?

Интересното е, че клетките се нагаждат спрямо храната, която консумираме. Ако приеманите съставки са с ограничен хранителен състав или той липсва, клетките загубват естественните си функции и не се развиват. Ако процесът е траен в един момент те се израждат и се отделят от полезните за организма клетки. Станали самостоятелни тези клетки започват да ядат нормалните и се получават така известните на всички тумори.qdene na surovo meso

Суровоядството има и своите противници. Не е добре подрастващият организъм да приема сурова храна. Разбира се плодовете и зеленчуците не влизат в това число, ако в тях няма химикали.Колкото и да си приличаме, в крайна сметка всеки си решава сам за себе си кое е полезно за него и кое не. Затова всичко в умерени количества е полезно.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения