Какво има в един кокосов орех ?


Какво има в един кокосов орех ?

Не е мляко, а кокосова вода. За да се получи кокосово мляко, трябва да се свари копрата (бялото месо на кокосовия орех) с вода и след това да се прецеди.

Ако при варенето смества се сгъсти повече, се получава кокосов крем.

Какво има в един кокосов орех ?

      Кокосовата палма е единственото растение, чийто плод съдържа такава течност. С растежа на кокосовия орех семето вътре се обгражда със сладка гъбеста маса, която се нарича ,,кокосова ябълка”.

Кокосът полезен и приятен за консумация за всички възрасти

Младото растение черпи хранителни вещества от нея, когато се пакаже през една от трите дупки в единия край на кокосовия орех.Прясната кокосова вода е отлично средство при махмурлук.

Тя е напълно стерилна, пълна е с витамини и минерали и има същото солево съдържание както  в човешкия организъм (или е изотонична, както биха казали медиците).kokos i zena

Кокосовият орех съдържа пълна гама от витамини

Поради това тя се използва широко за приготвянето на енергийни напитки за спортисти, особено в Бразилия, където това е една индустрия с оборот от 75 милиона долара.

Кокосовата вода ферментира бързо, поради което може да се използва за приготвянето на вино или оцет.Кокосовото масло се използва за лекуване на СПИН.

То далеч не съдържа най-много от опасните мастни киселини и се смята за най-здравословното естествено масло.kokosovo pitie

То е богато на лауринова киселина-една наситена мастна киселина, която се съдържа също в майчиното мляко и се смята, че има антивирусно и антибактериално действие.

Освен това то намалява холестерола, защото не навлиза в кръвта, а отива директно в черния дроб.

Ето и някои по-малко известни приложения на кокосовата палма: ,,Даймлер-Крайслер” използват кокосови влакна, за да правят биоразградими седалки за автомобилите си (те са по-пружиниращи от дунапрена), от корените на палмата се прави вода за зъби и смляната черупка на ореха се използва за почистване на реактивни двигатели.

Вече се разработват автомобилни шасита, изработени изцяло от кокосови материали.Кокосовата палма е коронясана като най-полезното дърво в света вече 3000 години. В  ранни  санскритски текстове тя е определена като kalpa virksha-дървото, което задоволява всички нужди.

Човек може да оцелее на самотен остров, като яде и пие само кокосови орехи.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения