Яжте по-малко червено месо


Яжте по-малко червено месо

Министерството на здравеопазването издеда нови препоръки относно количеството червено месо, което трябва да се консумира от един възрастен човек.

 Пълнолетните  жители трябва да си хапват не повече от 500 г. на седмица, което се равнява на само три резена, поне така твърди Дейли Мейл. Ако обърнете внимание на новите насоки, след една седмица би трябвало да ядете само  три хот-дога, малка пържола, хамбургер и три резена агнешко.

Яжте по-малко червено месо

За сравнение в момента се консумира 90-140 грама червено месо на ден, което вреди на здравето. Многобройни проучвания показват, че червеното месо увеличава риска от развитие на рак на вътрешните органи.Това е втората най-често срещаната форма на рак, която  засяга всяка година от 6 500 сънародници. Също така се оказва, че червеното месо е свързано със сърдечните заболявания, диабет и  втория вид рак на гърдата, белия дроб и простатата, тъй като съдържа голямо количество наситени мазнини.

Учените изчисляват, че 11% от смъртните случаи сред мъжете и 16% при жените може да бъдат  предотвратени ако се  отхвърли червеното месо.meat-red В същото време онколозите не препоръчват да се откажем изцяло от  свинското и говеждо месо, а е най-добре е да спре приемането на  преработени храни като шунка, в която много сол и наситени мазнини.

Между другото , пациенти които са се излекували от рак на дебелото черво и след това са комсумирали червено месо, при тях три пъти по често се получава рецидив на болеста отколкото тези, които не го правят.

А консумацията на свинско и говеждо месо, заедно с други продукти на "западната диета" (обелени зърна, сладки, сирене) увеличава риска от рак на гърдата сред азиатските жени, твърдят учени от „Fox Chase Cancer Center”, във Филаделфия. Тези, които ядат традиционни храни (соево сирене, тофу, зеленчуци, миди, водорасли и риби), е много по-малък риска за тяхното здраве.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения