Вишневият сок освежава и ободрява


Вишневият сок освежава и ободрява

Група учени  от изследователския център на спорта „Sports and Exercise Science Research Centre” в Обединеното кралство установиха, че сока от вишни помага да се движите по-бързо и да се въстановявате по-добре. Резултатите от проучването са публикувани в списание „Medicine & Science in Sports & Exercise” към американският колеж по спортна медицина.

Вишневият сок освежава и ободрява

В какво се състои и самият експеримент.На 10 активни спортисти се е давало концентрат от вишнев сок два пъти на ден в продължение на 7 дни забележете – едната доза преди интензивната тренировка, а другата след натоварването.Какъв бил резултатът, бързо възтановяване на силите (енергията на състезателите)-около 90% за 24 часа, а без сока 75%.

Учените също са на мнение, че самият сок действа и противовъзпалително и действа като антиоксидант. Също може да се добави , че помага при сърдечни заболявания и артрит.juise-drink

Освен това не само вишневият сок помага при спортистите.Например сока от цвекло подобрява издръжливостта на човека и може да разшири тренировъчното натоварване с 16%. Учените от университета в Ексетър откриха , че в основата на всичко стоят нитратите в цвеклото, които намаляват поглъщането на кислорода в клетките на организма и от там се увеличава издръжливостта.

 При редовна консумация на сок от цвекло резултата е  особено забележим. Изследователите се надяват откритието им да помогне на хората със сърдечни и респираторни заболявания, както и на хора с нарушения в метаболизма.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения