Атракции в Нуса Пенида Индонезия


Атракции в Нуса Пенида Индонезия

Атракции в Нуса Пенида Индонезия, които се оказаха много вълнуващи и ще ги запомним в сърцата си до края на живота. Този малък остров се намира близо до Бали, но е най-големият от трите Нуса Лембонан и Нуса Кенинан. Последното пътуване от Бали, което направихме през 2020 г., беше до остров Нуса Пенида. Последният път, когато посетихме Бали, избрахме да посетим островите Гили, а не Пенида поради ограниченото време, което имахме на острова . Островите Гили се оказаха едно от най-разочароващите места в морето, което някога сме посещавали, тъй като малките острови бяха пълни с пластмаса, бяха пренаселени и морският живот и коралите бяха абсолютно унищожени от местните практики на риболов с динамит през годините.

 

Атракции в Нуса Пенида Индонезия

Докато се връщахме в Европа, бихме искали вместо това да сме посетили Нуса Пенида. И 3 години по-късно най-накрая го направихме и абсолютно се влюбихме в малкия и буен остров! Всъщност главната ни дестинация в Индонезия е остров Бали и остров Ломбок. Тъй като се отегчихме от голямото обикаляне на този рекламен остров, решихме да пътуваме със скоростна лодка от Санур, Бали до Нуса Пенида. Ще попитате за цената, а тя е около 13 долара. Има четири природни атракции които трябва да посетите.

Какви са атракциите в Нуса Пенида

Първото място за посещение на остров Пенида беше Angels Billabong. Angels Billabong е невероятно скално образувание в югозападните скални краища на остров Нуса Пенида. Angels Billabong разполага с естествен безкраен басейн с изглед към океана и случайно е една от най-популярните атракции на Нуса Пенида. Между скалите тече кристално чист басейн, където можете да плувате и да се печете на слънцето. Само на кратък 5-минутен преход зад ъгъла от Angels Billabong идва друго място Broken Beach. Счупеният плаж, едно от най-известните места в Нуса Пенида,  кръстен така, защото е резултат от срутването на част от скалата. Свитата част има кръгла форма и се образува арка в най-тясната част, която граничи с морето. Цялото място прилича на кръгъл залив с арка с изглед към морето. Това е едно от местата, където дронът помага много, за да се види как всъщност изглежда отгоре.

Това, което можете да направите, е да направите панорамна разходка по целия край на Broken Beach и да откриете няколко различни гледни точки, всяка от които предлага невероятна гледка към това образование в скалата. В момента няма входна такса за посещение на плажа или паркинг на мястото. Broken Beach е известен на местно ниво като Pantai Pasig Uug е една от най-живописните и най-посещаваните дестинации на остров Нуса Пенида. Плажът разполага с голям естествен басейн с диаметър 98 метра. Въпреки че не можете да плувате на този конкретен плаж, местоположението е толкова нереално само по себе си.Nusa Penida

Следващото място за посещение е Kelingking Beach. Много известно място от всички пътеводители за Индонезия. Гледката отгоре е доста впечатляваща, някои биха казали спираща дъха. Доста е стръмно слизането и има дървен плетен парапет, който е несигурен. По скоро служи като преграда , за да знаете че след него е опасно, отколкото да ви предпази от падане. Пътеката както написахме е много стръмна и води до самият плаж. При хубаво време може да се изкъпете в сините води на залива.

Последното място, което си заслужава да посетите е Crystal Bay. Тук наистина може да си починете, макар че в туристическия сезон е доста шумно и пренаселено. Има страхотна люлка между две високи палми, която се харесва на жените и създава романтика на това място, особено при залез слънце. Плажът е страхотен, пясъка фин и бял, а водата топла и синя. От двете страни на Crystal Bay има високи скали, които го пазят от ветровете. Вечер може да се усамотите, защото е тъмно и тихо. Храната е предимно морска, но ако сте опитвали вкусотиите на остров Бали, тук няма да останете много очаровани.

Всъщност тук не видях много храмове, което донякъде ми подейства успокояващо. В заключение ще ви подскажем че остров Нуса Пенида е малък и се обикаля със скутер , който се наема за 5 долара на ден. Пътищата са тесни с много дупки, така че внимавайте. Както навсякъде и тук започва голямо строителство на хотели и луксозни къщи. Побързайте докато не е късно  да се насладите на девствената природа.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения