Заливът Ха Лонг през зимата


Заливът Ха Лонг през зимата

Заливът Ха Лонг през зимата ми се стори доста спокойно място, защото както знаете това не е сезона за туризъм. Беше влажно и студено когато го посетихме. Дори обличахме якета вечер, защото температурата падаше под 5°.

Заливът Ха Лонг е известен със своята впечатляваща естествена красота и въпреки че наскоро е коронован за едно от новите Седемте природни чудеса на света, малко хора знаят за легендата за произхода на залива.

 

Заливът Ха Лонг през зимата

Ха Лонг е известна още като Земята на дракона или Спускащ се дракон.  Легендата за Ха Лонг Бей разказва, че отдавна, когато Виетнам все още не е съществувал в сегашният си вид, местното население е  трябвало да се борят срещу нашественици от Китай, идващи от Север по море. Затова боговете изпратили Майката Дракон и децата й да помогнат на виетнамския народ да защити страната си.

Драконите се спуснали към земята, спечелили битката срещу нашествениците и разпространили бижута от смарагд и нефрит, които след като ударили земята, се превърнали във великите острови на залива Ха Лонг. Така се образували непобедими защитни стени, които враговете не можели да преодолеят. Легендата също е част от общото убеждение, че произхода на виетнамският народ е от Дракон.

Какво представлява заливът Ха Лонг

Това са разпръснати малки острови на голяма площ в морето.

  • Архипелаг Кат Ба
  • Провинция Куанг Нин
  • La Ha Bay
  • залив Ха Лонг

Нашата базова локация беше  остров Кат Ба . От хотела ни помогнаха да резервираме пътуването до заливът Ха Лонг за следващия ден.  Пътуването беше около 9 часа и струваше 25 €, включително вземане от хотела сутринта, пътуването с лодка, разходка в селото Кат Ба, дегустация на различни местни вина (като змийско вино ), много добро обяд на лодката, каяк и плуване. Благодаря на Cat Ba Sonder за този невероятен ден!

Бяхме около 14 души на тази огромна лодка, която в сравнение с пътуванията с лодка във Филипините, беше рай! В Ел Нидо бяхме около 20 души на лодката, а лодката беше само 10 % от размера на лодката в заливът Ха Лонг. Е, времето не беше най-доброто за разходка с лодка: 18° (което се усещаше като 5°), ветровито и малко дъжд в началото. Взеха ни в 8:00 сутринта и се качихме на лодката в 8:30.

Най-хубавото на това пътуване беше, че се приближихме до залива Ха Лонг. Преди това бяхме в комплекса Транг Ан и също много ни хареса. Заливът Ха Лонг е много туристическа дестинация. Всички пътувания от Ханой започват от северната страна на остров Кат Ба, което означава, че е абсолютно зает от тази страна на заливът Ха Лонг.  Много по-добрата идея е да започнем от La Ha Bay, видяхме само няколко лодки през целия ден!!!

Не можех да повярвам, тъй като очаквах тълпи от лодки, както във всички клипове, които гледахме в YouTube. Lan Ha Bay разполага с около 300 карстови острова и варовикови култури, които са също толкова красиви, колкото и тези на заливът Ха Лонг, но се чувстват по-изолирани и непокътнати, имат допълнително привличане на многобройните плажове на бели пясъци.

Според мен легендата за залива Халонг също е много интересна. Ха Лонг Бей е формиран от древни времена поради геоложката формация. Местното население живее на плаващи села, които видяхме в нашата разходка. Заслужава си да се видят тези острови. Изглеждат непокътнати, защото са много стръмни и обрасли с растителност. Не е разрешено да се катерите по островите, попитах нашия гид защо, но нещо не го разбрах.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения