Ваканция на Атол Тикехау Френска Полинезия


Ваканция на Атол Тикехау Френска Полинезия

Ваканция на Атол Тикехау Френска Полинезия, едно далечно място по средата на Пасифика. Това райско място се намира на 340 км от остров Таити, а най-близкия атол Рангироа е само на 12 км.

От другата страна е атол Матаива само на 22 морски мили. Ако се направи панорамна снимка на Атол Тикехау ще видите, че има овална форма с приблизителен диаметър 27 км и площ от около 461 квадратни километра.

 

Ваканция на Атол Тикехау Френска Полинезия

Не се подвеждайте по тези цифри, защото повечето от тази площ е вода. Атол Тикехау се състои от два по-големи острова, между които има тесни плитки канали, в които се влива океана. Североизточният остров е необитаем, като трябва да поясним че цялата суша е формирана на коралов риф, който обикаля атола. В западният край на атола има дълбок пролив, през който преминават моторните лодките.

Почвата е бедна на хранителни вещества и по тази причина тука има само кокосови палми и папая. Всичката храна и вода за туристите се внася от съседните острови на всеки три седмици. Главното населено място се нарича Tuherahera, където се намира летището. Всеки ден има полети до Таити и близките атоли. Главната водна атракция в атол Тикехау е гмуркането. Ще видите много рифови акули, които не са опасни и тигрови акули, от които да се пазите.

Около вас ще плуват пасажи цветни риби, а по дъното може да видите риба Наполеон. Въобще може да прекарате много приятно времето си тук, но на каква цена. Всичко е ужасно скъпо, като се започне от храната и настаняването в хотелите. Има няколко такива, които само ще споменем. Atoll-Tikehau-Ninamu-Resort-beach

Ninamu resort – намира се в една палмова гора в източната част на атол Тикехау. Всичко е много красиво и храната е супер.

Fafarua Lodge – частен остров на половин час път с лодка от Tuherahera. Всичко тук е all inclusive, включително лодките и paddle boards. На ваше разположение е голяма лодка с капитан на борда, с която ще обиколите атол Тикехау и може да ловите риба. Следователно това място е за влюбени двойки решили да прекарат медения си месец тук.

Hakamanu Lodge представлява луксозни бунгала с тераса, от която може да посрещате изгрева и да изпращете залеза на слънцето. Закуската тук е предимно плодове, хляб, яйца, домашно сладко, кафе и горещ шоколад. В ресторанта има безплатно Wi-Fi, студена бира и вино. Повечето посетители дават много висока оценка на Hakamanu Lodge.

Tikehau Pearl beach resort – на-големият хотел на атол Тикехау. Има цял комплекс от бунгала във водата, които са свързани с общ дървен път. Всички бунгала са построени в полинезийски стил, а обзавеждането е по европейски образец. Тук има  спа център, плувен басейн и безплатен наем на каяк. В ресторантът се предлага полинезийска и европейска кухня. Ще имате възможност да се гмурнете в кораловия риф, дори ако сте начинаещ водолаз.

В заключение можем да напишем, че това е рая, стига да разполагате с голям бюджет. Може да прекарате една незабравима ваканция и да направите най-красивите панорамни снимки на Атол Тикехау Френска Полинезия.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения